עשרים שנות אינטרנט עברו על ישראל ובמהלכן כמעט כל חברה, קטנה כגדולה, בנתה לפחות אתר אינטרנט אחד. קיימים מגוון סוגים של אתרי אינטרנט. אתרים תדמיתיים מציגים את החברה ככרטיס ביקור מורחב, אתרי מכירות מאפשרים להרחיב את חלון לראווה להצגה ברחבי הגלובוס כולו (במקום להסתפק בחזית הרחוב) ואתרים אחרים מאפשרים לכם להרחיב את שירות הלוקחות שלכם לנציגים וירטואליים. אספנו עבורכם מספר כללי זהירות שכדאי לנקוט במהלך בניית אתר אינטרנט חדש.
האם יש לכם SSL באתר החדש?
תעודת SSL מאשרת ללקוחות שלכם כי המידע שהם מעבירים אליכם ברשת מוצפן. בוודאי יצא לכם להכיר את האייקון המופיע לצד שורת הכתובת בדפדפן הנראה כ"מנעול". אם תשימו לב כתובת אתר האינטרנט מתחילה באותיות https המעידות על כך שתעודת ה- SSL שלכם בתוקף. תעודה זו מאפשרת לכם לא רק להציג מסר של אמינות ללקוחות אלא גם לסייע לאתר להתקדם בתוצאות החיפוש של גוגל". לכן, חשוב לוודא כי כאשר עברתם לאתר החדש לא וויתרתם על תעודה זו.
הפניית העמודים הישנים לעמודים חדשים
יש לכם אתר עמוס בתוכן עם מבקרים רבים? הגעתם כבר לדירוג גבוה? אחת הדרכים החשובות לשמור על דירוג זה היא לעדכן את חברת בניית האתרים וחברת הקידום ולבקש כי יבנו הפניות בין האתר הישן לחדש. כך, תצליחו לשמור על דירוג גבוה בתוצאות החיפוש. כמובן שדפים חדשים שנוספים לאתר ואינם מייצגים קטגוריות או נושאים קיימים אינם צריכים לכלול את ההפניה הזו.
לדוגמה: אם היה לכם עמוד באתר הישן עבור השירותים שאתם מציעים ללקוחותיכם וכתובת ה- URL שלו הייתה www.domain.co.il/services ובאתר החדש הכתובת URL השתנתה ל- www.domain.co.il/our-services, הפניית 301 באה להגיד לגוגל – זה העמוד המקביל באתר החדש לעמוד הישן, ולכן כל מי שמקליד את כתובת ה- URL הישנה, צריך להיות מופנה לכתובת URL החדשה.
גיבוי ידני וגיבוי אוטומטי של תכני האתרים
לפני שאתם נפרדים לשלום מהאתר הקודם חשוב לבצע גיבוי שלו על מנת שתוכלו בכל עת לחזור לתכנים המקוריים שלכם. לעתים, יש קבצי וידיאו, טקסט (PDF) או קבצי סאונד שנשכחים בעת המעבר לאתר החדש וחשוב לשמור על דרך נוחה וקלילה להגיע אליהם ולהוסיפם לאתר החדש. בנוסף, כאשר מעלים את האתר החדש כדאי לבדוק כי מתבצע בכל יום גיבוי אוטומטי לתכני האתר. דמיינו סיטואציה שבה האתר שלכם נפרץ והתכנים המרתקים שכתבתם הוחלפו על ידי האקרים? אם יש בידכם גיבוי מעודכן תוכלו להעלות אתר חדש במהירות.
שמירה על מילות המפתח הרלוונטיות לכם
אם ביצעתם עבודת קידום לאתר בעבר, התוכן שלכם סובב כנראה סביב מילות מפתח רלוונטיות לקהל היעד שלכם. לדוגמה, חברה המעניקה שירותי מנעולנות במרכז תכלול תכנים רלוונטיים לצרכנים של שירות זה כמו "פריצת מנעול רכב" או "החלפת מפתח". חשוב להמשיך ולהתמיד בכתיבת התכנים החדשים תוך התייחסות למילות המפתח הרלוונטיות על מנת לא לאבד את מיקומכם בתוצאות הרלוונטיות.
קישורים נכנסים לאתר לדפי נחיתה? וודאו כי הם עדיין קיימים!
בעידן הפרסום המקוון, רבים משתמשים באתר גם על מנת לאחסן דפי נחיתה האוספים את פרטיהם של לקוחות פוטנציאליים (לידים). אם ביצעתם קמפיין כזה לאחרונה מומלץ לוודא כי כאשר אתם מעלים את האתר החדש כל הקישורים הפעילים במודעות שרצות עדיין ברשת (אם באמצעות גוגל, פייסבוק או מקורות תנועה אחרים) עדיין עובדים.
לסיכום, לפני שאתם מעבירים את הפרויקט של הקמת אתר אינטרנט חדש לידי חברה לבניית אתרים מומלץ לוודא עמם כי הם מודעים לכל השלכות המעבר לאתר החדש עבורכם ואף לתת לחברת קידום האתרים שלכם לבנות מסמך הנחיות על מנת שלא לאבד את הדירוג אליו הגעתם בגוגל עד היום.
מלבד מתיחת הפנים לאתר ושימוש בגרפיקה עדכנית המעבר לאתר החדש יכול להיות הזדמנות מצוינת להוספת פיצ'רים חדשים לאתר כמו – תקשורת בצ'ט עם לקוחות פוטנציאליים, ממשק ניהול בו תוכלו לעדכן תכנים בעצמכם, קטעי ווידיאו חדשים ואפילו מספר פעולות אוטומטיות המתרחשות כאשר לקוח פוטנציאלי מזין את פרטיו בטופס צור הקשר באתר. השמיים הם הגבול.