לאחר שחיברתם את Google Analytics לאתר או לדף הנחיתה שלכם חשוב לא לשכוח לבצע הגדרות נוספות על מנת שתוכלו למקסם את כמות הנתונים שתקבלו. אם אתם משתמשים גם בקידום ממומן באמצעות מודעות בגוגל אדס או במקורות תנועה נוספים יש משמעות פיננסית לקריאה נכונה של הנתונים. אספנו עבורכם את ההמלצות החשובות ביותר.
שימו לב כי הטמעתם את קוד האנליטיקס בכל דפי האתר
אם אתם עובדים עם גוגל תג מנג’ר או פלאגינים בוורדפרס, כנראה שכל עמודי האתר יתווספו אוטומטית. לעומת זאת, אם אתם עובדים במערכות אחרות בהם ההזנה של הקוד היא ידנית – חשוב לוודא כי אכן מתקבלים נתונים מכל דף באתר כולל דף ה”תודה” לאחר הזנת ליד בדף נחיתה וכולל עמוד ‘404’.
תוכלו לבדוק את ההטמעה ע”י תוסף לדפדפן הכרום בשם Tag Assistant שיבדוק עבורכם גם הטמעות של גוגל תג מנג’ר, קוד רימרקטינג וקוד המרות של גוגל אדס.
דייקו את ההמרה שלכם באמצעות “מעקב המרות”
קיים הבדל בין דף נחיתה קצר, אתר אינטרנט עם הרשמה לניוזלטר או אתר מכירות. בגוגל אדס יש אפשרות להגדיר איזה סוג של פעולה התבצעה באתר ולעקוב אחריה.
שימו לב להבדל בין המרה של ליד להמרה של מכירה: כאשר נוסף ליד בדף נחיתה מעניין אותנו לראות שאדם נכנס פעם אחת והכניס את הפרטים. לכן אין הבדל אם הוא נכנס פעם אחת או מאתיים פעם. לעומת זאת כאשר אנו מפעילים אתר מכירות ואותו אדם נכנס עשר פעמים לאתר ובכל פעם ביצע רכישה – יש משמעות לספירת ההמרות שלנו על מנת לזהות את מקורות התנועה שמחזירים לקוחות ותיקים לאתר.
חברו את ה- Search Console
כך תוכלו לקבל נתונים נוספים הקשורים לביטוי החיפוש שהקליקו הגולשים שנכנסו לאתר, כמה קליקים התבצעו ביחס לחשיפות ומה מיקום הביטוי בדף החיפוש בגוגל.
הפעילו את האפשרות של דוחות דמוגרפיים ותחומי עניין בהגדרת החשבון
לעתים אינכם מקבלים נתונים דמוגרפיים על הקהלים הנכנסים לאתר כי לא הפעלתם אפשרות זו. ניתן להפעיל אפשרות זו בשתי דרכים. או מתוך כל “נכס” לבחור ב”דמוגרפיה” וב”תחומי עניין” וללחוץ הפעל. ניתן גם להיכנס לאפשרות זו דרך “קהל” לבחור “דמוגרפיה”, ללחוץ על “סקירה כללית” ולאחר מכן על “הפעל”.
חברו את Google Ads
החיבור אינו מתבצע באופן אוטומטי. לכן, אם יש לכם קמפיינים פעילים, יש לקשר בין החשבונות כדי שתוכלו לייבא המרות מחשבון האנליטיקס לחשבון הגוגל אדס וכדי שתוכלו לראות נתונים כמו Bounce Rate עבור הקמפיינים הממומנים שלכם.
Bounce Rate
חשוב לבדוק כי מרבית הכניסות לאתר שלכם הם של אנשים שנשארים וקוראים אותו. אתם יכולים לגלות כמה אנשים עזבו את האתר לאחר כמה שניות באמצעות נתון ה- Bounce Rate. אם אתם על אחוזים גבוהים מאד בחלק מהדפים (גולשים עוזבים את האתר כשהם מגיעים דרך דף מסוים), נסו להפוך אותו לרלוונטי או מעניין יותר לגולשים ולקשר ממנו לדפים חשובים באתר.
תיוג UTM
כאשר אתם יוצרים פרסום לאתר דרך הרשתות החברתיות, מעלים לינק בכתובת אימייל או מפיצים לינק ברשימת תפוצה, מומלץ “לתייג” את הלינק כך שאנליטיקס יזהה את ה- Source ממנו הגיעה התנועה. בנוסף, בגוגל אנליטיקס ישנם סגמנטים שבאמצעותם אפשר לייצר פילוח לאותם “תיוגים” שהגדרתם. כלי נוח לביצוע התיוג הנו תוסף לכרום בשם Google Analytics URL Builder.
יצירת קהלים באמצעות גוגל אנליטיקס
לפעמים אתם מעוניינים לדעת איזו כמות של אנשים קראה חלק מסוים באתר, ביצעה רכישה או הגיעה לעמוד ספציפי באתר. תוכלו ליצור ולהגדיר קהלים בצורה מדויקת באמצעות ממשק האנליטיקס. לאחר מכן, תוכלו לייבא את הקהלים הללו לפרסום הממומן שלכם בדרך קלה ומהירה.