מעקב אחר מיקומים הוא אחד מעמודי התווך של פרויקט קידום אתרים מוצלח. מבלי לעקוב אחר התוצאות של מאמצי הקידום שלנו בשטח, לא נוכל לדעת האם אנחנו בדרך הנכונה או שמא הגיע הזמן לשנות כיוון. במאמר זה נדון בחשיבות של מעקב אחר מיקומים, ונערוך סקירה של כלי ישראלי חינמי חדש למעקב אחר מיקומים בשם כל יום, שעוזר לנו להישאר מעודכנים ללא כל מאמץ.
כבעלי ומקדמי אתרים, אנו עמלים רבות על קידום אורגני וזאת כדי להביא את האתר שלנו לראש תוצאות החיפוש בגוגל, ובכך להעניק לו את החשיפה המקסימלית אל מול קהל היעד הרלוונטי ביותר עבורו. ועם זאת, תחום קידום האתרים הוא מלא תהפוכות, ועל מנת לוודא שאנו בוחרים באסטרטגיית הקידום המתאימה ביותר לעסק שלנו בכל זמן נתון עלינו להישאר במעקב תמידי אחר המתחולל בשטח.
מיקום האתר בתוצאות החיפוש ביחס למילות המפתח בהן בחרנו להתמקד הוא כמובן אינדיקטור מרכזי למידת ההצלחה של אסטרטגיית הקידום שבחרנו, ועוד הרבה יותר מכך:
בעזרת מעקב אחר מיקומי האתר שלנו, נוכל לשמור על ערנות ביחס לעדכוני גוגל, היוצרים לעתים קרובות תנודות במיקומים, ולהקדים להיערך אליהם. נוכל להבחין בהזדמנויות לזינוק משמעותי מעלה – למשל מהעמוד השני לראשון, ולא פחות חשוב – נוכל לעקוב אחר המתחרים שלנו, להבין טוב יותר את האסטרטגיה שלהם ולגלות את החוזקות ואת נקודות התורפה שלהם.
על מנת להקל עלינו לבצע את המעקב הזה וליהנות מהיתרונות שלו, נוכל להיעזר באחד מכלי המעקב אחר מיקומים הקיימים ברשת. אחד השחקנים החדשים בזירה הזו הוא כל יום, כלי ישראלי חינמי למעקב אחר מיקומים, שאוסף עבורנו באופן אוטומטי ויומיומי את הנתונים אודות מיקומי האתר שלנו ביחס למילות מפתח נבחרות, ומאפשר לנו לקבל בקלות ובמהירות תמונת מצב של ביצועי האתר שלנו לאורך תקופה. בואו נבדוק איך הוא עובד.
כל יום – מבט מקרוב
בתומו של תהליך הרשמה קצר, אנו מגיעים לעמוד הבית של כל יום, שם באפשרותנו להוסיף עד 30 פרויקטים חדשים לחשבון שלנו (כל פרויקט הוא דומיין שאחריו נרצה לעקוב). המערכת מאפשרת לנו לבצע מעקב אחר 500 מילות מפתח בסך הכל ולעומק של 100 תוצאות החיפוש הראשונות, כאשר בעמוד הראשי ישנה תצוגה ברורה ובולטת של כמות הדומיינים והמילים אותם ניצלנו לעומת אלה שעוד נותרו לנו לשימוש.
הקלקה על פרויקט בעמוד הבית מביאה אותנו לעמוד הפרויקט, שם נוכל להוסיף למעקב את מילות המפתח שמעניינות אותנו ולהתחיל לצפות בתנודות שחלות במיקומים שלהן (ניתן להוסיף מילים חדשות בקבוצות ולא רק אחת בכל פעם).
בחלקו התחתון של העמוד נקבל טבלה המציגה עבור כל מילת מפתח את הדירוג הנוכחי של האתר עבורה, העליה או הירידה שחלה במיקומו ואת מועד העדכון האחרון של הנתונים. בטבלה נוכל לראות את כל המיקומים בהם עולה האתר שלנו עבור מילת מפתח ספציפית: כלומר, אם האתר שלי מופיע בתוצאות החיפוש של מילה מסוימת ב-3 מקומות שונים (לצורך העניין מקום 3, 5 ו-52), כל יום יציג בפני את שלושת המיקומים הללו, יחד עם העמודים הספציפיים באתר שלי שעבורם הוא מדורג.
את המידע שנאסף במערכת ניתן לייצא בלחיצת כפתור פשוטה לקובץ אקסל. הדוח שמתקבל כולל שני טאבים נפרדים: בראשון ישנם אותם נתונים שאנו רואים בטבלה שבעמוד הפרויקט – מילת המפתח, כתובות ה-URL באתר שעולות בתוצאות החיפוש עבורה, מיקום האתר בכל תאריך בטווח שבחרנו והשינוי מעלה או מטה במיקומים. טאב נוסף מתמקד בעמודי האתר השונים, ומראה לנו את מספר המילים עבורן כל URL מופיע בתוצאות החיפוש, כמו גם את התנודות בדירוג של אותן מילים במספרים ובאחוזים.
נחזור לעמוד הפרויקט: מעל לטבלה נמצא גרף אינטראקטיבי, אליו ניתן להוסיף ולהסיר את מילות המפתח אחריהן אנו עוקבים כדי לקבל תצוגה ויזואלית של השינויים במיקומים. ראוי לציין כי הנתונים באתר מופקים במהירות וללא צורך בהמתנה של יותר משניות בודדות לרענון המידע, וקובץ האקסל גם הוא מיוצר תוך זמן קצר ביותר.
ולסיום, יתרון ייחודי שמביא כל יום ומועיל במיוחד בתחום המעקב אחר מתחרים:
בכל יום, מרגע שנוספה מילת מפתח חדשה לחשבון משתמש מסוים, אותה מילה קיימת במערכת והמעקב אחריה מתבצע באופן גורף – ולא רק עבור אותו אתר ספציפי שלפרויקט שלו היא נוספה.
משמעות הדבר היא, לצורך הדוגמה, שאם חשבון מסוים הוקם לפני שלושה חודשים, ורק היום נוסף לו פרויקט עבור אתר מתחרה שאחריו רוצים לעקוב – ניתן לקבל את המידע אודות מיקומי האתר המתחרה ביחס לאותן מילות המפתח הקיימות בחשבון לא רק מהיום, אלא החל משלושה חודשים לאחור.
הנה תמונת מסך שמציגה את הגרף של הפרויקט החדש ביום הקמתו, עבור מילת מפתח הקיימת בחשבון המשתמש:
המערכת בעצם עושה עבורנו את עבודת איסוף המידע – אפילו עבור פרויקטים שטרם נפתחו.
פיתוחים עתידיים
בשיחה עם מפתחי המערכת, נודע לנו שכל יום עומד על סף התרחבות לתחום נוסף – מדידת מזג האוויר בגוגל. גם כאן מדובר במעקב אחר השינויים במיקומים של אתרים בתוצאות החיפוש, אלא שבמקרה הזה מדובר במבט-על ולא בהתמקדות באתר ספציפי. למה הכוונה?
כאשר חל שינוי במיקום האתר שלנו, יכולות להיות לכך מספר סיבות. יתכן כי מדובר בסיבה פנימית הקשורה לאתר המסוים שאותו אנו מקדמים, אך קורה לא אחת שהמקור לתנועה הוא דווקא חיצוני, וקשור לשינוי שערכה גוגל באלגוריתם החיפוש שלה.
גוגל מלטשת את אלגוריתם החיפוש שלה כל הזמן, וישנם מאות שינויים כאלה בשנה. בעוד שרובם אינם משפיעים על הדירוג באופן משמעותי, מפעם לפעם יוצא עדכון משמעותי שיוצר תנודות מורגשות במיקומי האתרים השונים בתוצאות החיפוש.
כלי מזג האוויר עוקבים ומתעדים את העליות והירידות שחלות בתוצאות החיפוש בכל זמן נתון, ובעזרת חישוב סטטיסטי של הנתונים הם יוצרים תמונת מצב עדכנית ושוטפת של "מזג האוויר" בגוגל, דהיינו, מידת התנודתיות של הדירוגים. בכך הם מאפשרים לבעלי ומקדמי אתרים להבין האם שינויים שחווה האתר שלהם במיקום קשורים לאתר עצמו או לשינוי אלגוריתם מצד גוגל, ובמקרה השני גם להיערך להכין את האתר שלהם בהתאם.
כלי מזג האוויר של כל יום יעקוב באופן יומיומי אחר מעל 100,000 מילות מפתח, מהן מילים פופולריות בעלות נפח חיפושים גבוה לצד ביטויי זנב ארוך, וזאת לצורך קבלת מדידה מדויקת ככל האפשר גם בשווקים גדולים ומרובי נישות. המערכת תשקלל את העליות והירידות היומיות בדירוג ביחס לאלו של היום הקודם, יחד עם ביטויים שנכנסו ויצאו מתוצאות החיפוש, לצורך חישוב של טמפרטורת מזג האוויר היומית.
הממשק של כלי מזג האוויר של כל יום ישמור על הקו הנקי והקל לתפעול של כלי המעקב אחר מיקומים, עם גרף עמודות אינטראקטיבי שישלב בין ארבעת הרכיבים השונים של מזג האוויר: עליות וירידות בדירוג, ביטויים חדשים שנוספו לתוצאות החיפוש ורמת התנודתיות היומית.
הכלי של כל יום למעקב אחר מיקומים פעיל וזמין כבר עכשיו בכתובת www.kolyom.co.il. ניתן להירשם בחינם ולהתחיל לעקוב אחר האתר שלכם והמתחרים שלו באופן שוטף ויעיל.
לעומתו, כלי מזג האוויר של כל יום עדיין לא פתוח לקהל הרחב ולפי המפתחים הוא יושק לשימוש עבור כל הרשומים בחינם בתוך שבועות ספורים.