האתר שלכם נמצא עכשיו בעמוד הראשון או השני בגוגל? יתכן ואתם עשויים להיות מופתעים מאד בעוד מספר חודשים. ידוע, כי בכל שנה האלגוריתם המרכיב את ציון הדף (PR), הקובע את מיקום האתרים משתנה מעט. הפעם, גוגל הודיעו על שינוי שעשוי לשנות בצורה משמעותית את הדרך שבה יחושב ציון האתר. הכירו את הפרמטר החדש־ישן “Core Web Vitals" המהווה רשימה של מאפיינים בכל דף אינטרנט, המסייע לגולש לקרוא אותו בקלות. במאמר זה נרחיב על פרמטרים אלה, ונגלה כיצד ניתן לשפר את עמוד האינטרנט שלכם באמצעותם.
חווית המשתמש? מה מצפה למקדמים האתרים בשנת 2021?
כיום, גוגל מנתח את חוויית המשתמש באמצעות אלגוריתם המחשב את מהירות עליית הדף, מיקום האלמנטים בכל דף, הניגודיות בין הכתב לרקע ומשתנים נוספים. כעת, כל הפרמטרים הללו ישוקללו לחישוב אחד המבוסס עליהם ועל פרמטרים אחרים.
נכון לשנת 2020 הפרמטרים החשובים ביותר יהיו: מהירות טעינת הדף, יציבות של הדף בזמן הטעינה ומהירות קבלת קלט מהגולשים (אינטראקטיביות). כלומר, שדה שנטען לאחר זמן רב, ואינו מסוגל לקבל קלט במהירות עשוי להוריד את הציון של הדף. נרחיב מעט על הפרמטרים הנוספים, וכיצד ניתן לשפר את הדף כדי לשפר אותם.
חשיבות היציבות של עיצוב הדף בזמן הטעינה
השפעת חוויית המשתמש כמו מהירות הגלישה והרספונסיביות של אתרי האינטרנט אינה חדשה. כבר בעשור האחרון בראש עמוד התוצאות, כיכבו אך ורק אתרים התומכים בצורה מושלמת בממשקי טלפונים ניידים. עם זאת, מתברר כי לא מספיק רק שהדף יראה נפלא בנייד לאחר הטעינה, גם תהליך הטעינה עצמו יזכה להתייחסות. ציון הדף ישקלל גם את הזמן שלוקח לאלמנטים השונים להסתדר בו.
איך ניתן לשפר את חוויית המשתמש מבחינה טכנית כדי להתאים לסטנדרטים החדשים?
אם עד היום התמונות בדף נטענו אחת אחרי השנייה, ולוגו החברה החליף אותן למשך שבריר שנייה, הדף לא יזכה לציון גבוה. מדוע? משום שהוא משתנה בזמן שהדף נטען. חשוב להתחיל לעצב דפים ארוכים במיוחד, כך שחלקם העליון מופיע בפני הגולש ללא שינוי. את טעינת המשך הדף שאינו נראה לעין ללא גלילה, ניתן לדחות לשבריר השנייה הבא. בנוסף, אם ישנו כפתור תפעול "צף", העוקב אחר המשתמש בכל חלק בדף, יהיה חשוב לשים לב שהוא מופיע לאורך כל זמן השימוש באתר.
מהירות עליית הדף
השינויים החדשים עשויים להשפיע על מהירות טעינת הדף. למרבה הצער, גם מרכיב זה נותר משמעותי בשקלול חווית המשתמש. אם עד עכשיו האצתם את טעינת הדף באמצעות הסתרה זמנית של תמונות, לא תוכלו להשתמש בטכניקה הזו בחלק העליון של הדף. יתכן והדרך הטובה ביותר להסתגל לשינויים החדשים, תהיה לשנות את האתר ולהשתמש בתמונות בעלות משקל נמוך בחלק העליון שלו ולהתבסס על טקסטים בלבד. את הגרפיקה ה"כבדה" יותר, השאירו לזמן שבו הגולש טוען את חלקי הדף הנסתרים מהעין.
מתי השינויים יכנסו לתוקף?
בדרך כלל גוגל מתחילה לנסות את האלגוריתמים החדשים זמן קצר לאחר שהיא מודיעה על השקתם. עם זאת, הפעם חברת גוגל ציינה כי לאור האתגרים והשינויים שחברות רבות עוברות בגלל משבר הקורונה, האלגוריתם החדש ישתלב במנוע החיפוש בצורה רשמית רק מתחילת 2021. מטרת החברה להעניק לבעלי האתרים את הזמן לערוך את השינויים הדרושים, ולהעלים את החלקים הקשורים לשינוי מדיניות, שעות פתיחה ושינויים אחרים הרלוונטיים רק לתקופת משבר הקורונה.
כלים לבחינת האתר
גוגל מספקת מספר כלים לבחינת ביצועי האתר, כדי להקל על המפתחים לשפר את הדפים ולהתאים אותם לסטנדרטים החדשים. לא ניכנס לעומק בהסבר ארוך על כל אחד מהכלים, אך נציין רשימה קצרה שלהם:
- Search Console
- Page Speed Insight
- Chrome User
מומלץ כבר היום לנסות ולבדוק את הליקויים באתר שלכם באמצעות הכלים הללו, ולהתחיל לשפר אותם לפני שהאלגוריתם החדש של גוגל יכנס לתוקף.