מבוא קצר על פרסום ממומן בגוגל
יותר מ- 80% מהעסקים ברחבי העולם משתמשים ב- Google Ads כדי להגדיל את ההכנסות שלהם.
שיעור הקליקים החציוני של Google Ads עבור מודעות הממוקמות במקום הראשון עומד על 7.94%!
מה שאנחנו מנסים לומר, הוא שככל שעובר הזמן, הפלטפורמה של גוגל נהיית משמעותית יותר לעסקים רבים. כיום, ישנם עסקים שמבוססים על הפרסום הממומן שלהם בגוגל וחלילה, אם לרגע עוצר להם הקמפיין מסיבה כזאת או אחרת, הם ממש מודאגים מכניסה שוטפת של לידים.
אז מה הוא בעצם פרסום בגוגל (PPC – PAY PER CLICK)?
כשמו כן הוא – משלמים לגוגל לפי הקלקה. מה זאת אומרת? עבור כל מילת מפתח יש עלות קליק ממוצעת. ברגע שגולש לחץ על מודעה של העסק שלי, אני אשלם את העלות קליק של אותה מילת מפתח שהקליד.
במאמר זה נצלול עמוק לכל המושגים של פרסום בגוגל, גוגל אדס ונראה לכם כיצד עושים פרסום ממומן אפקטיבי. יאללה בואו נתחיל!
פרסום ממומן בגוגל מתבצע דרך מערכת שנקראת Google Ads. מערכת זו עוברת כל הזמן שינויים עיצוביים, שינויים טכניים ומוסיפה עוד ועוד פרמטרים ויכולות.
מה ההבדל בין קידום ממומן לקידום אורגני?
קידום אורגני הוא ללא תשלום לגוגל. אלו פעולות שתעשו באתר שלכם ומחוצה לו ותתקדמו בתוצאות מנוע החיפוש בצורה אורגנית. קידום ממומן הוא פעולה של יצירת קמפיין דרך מערכת גוגל אדס ותשלום לגוגל על מילות מפתח שעליהן תרצו להופיע במנוע החיפוש.
איך פותחים חשבון בגוגל אדס?
בשביל לפתוח חשבון בגוגל אדס ולהתחיל עם פרסום ממומן, אתם תידרשו קודם כל שיהיה לכם חשבון GMAIL. שימו לב! מאוד קל לבקש מחברת השיווק שתפתח עבורכם חשבון כדי שלא תצטרכו להתעסק עם זה, אבל דעו שעדיף לכם להשקיע עוד כמה דקות, לפתוח את החשבון ולהיות הבעלים שלו. אתם רוצים להיות בשליטה על הדאטה שתצברו, על הכרטיס אשראי שאתם מכניסים למערכת ועל ההרשאות שניתנות לאנשים אחרים בחשבון.
אתם תצטרכו להיכנס ללינק הבא – https://ads.google.com/, ולבחור בחשבון GMAIL שלכם.
לאחר מכן, תקבלו את המסך הבא:


ותרצו ללחוץ על "דילוג על יצירת הקמפיין".
לאחר מכן, תקבלו את המסך הבא:


שימו לב, אלו הגדרות שלא תוכלו לשנות בהמשך – הן קבועות. לכן, תבחרו באזור זמן הרצוי עבורכם (כדאי שזה יהיה בהתאם לפרסום שלכם. כלומר, אם אתם מפרסמים לקהל ישראלי אז תבחרו בישראל ואם אתם מפרסמים לקהל מארצות הברית, אז תבחרו ארצות הברית. כך, לאחר מכן, תוכלו לראות במערכת את השעות הנכונות בהתאם ל"שעון" של הקהל שלכם ולעשות אופטימיזציה בהתאם).
לאחר מכן, תצטרכו להזין פרטי כרטיס אשראי ואז תוכלו להתחיל בהקמת הקמפיין.
לפני שנסביר איך להקים קמפיין בגוגל אדס, בואו נתחיל עם המושגים המרכזיים שתפגשו במערכת:
- קליקים – כמות הקליקים שהתקבלו בקמפיין/ קבוצת מודעות/ מילת מפתח
- חשיפות – כמות הפעמים שהמודעה שלכם הופיעה בתוצאות החיפוש בגוגל
- שיעור קליקים (CTR) – כמה פעמים התקבלו קליקים על המודעה מתוך כמות החשיפות שלה. החישוב מתבצע בצורה כזאת – מחלקים את מספר הקליקים שקיבלה המודעה במספר החשיפות שלה. אם למודעה היו 5 קליקים ו-1,000 חשיפות, שיעור הקליקים הוא 0.5%.
מהו CTR טוב? ברשת החיפוש של גוגל, CTR טוב יהיה מעל 4%. ברשת המדיה, CTR טוב יהיה מעל 0.7%. - עלות – כמה כסף הקמפיין שלכם הוציא בתקופת זמן הנבחרת.
- עלות ממוצעת לקליק (CPC) – מהי העלות הממוצעת ששילמתם עבור קליק על המודעה. החישוב של פרמטר זה מתבצע ע"י חילוק העלות הכוללת של הקליקים במספר הקליקים.
- המרות – כל פניה שמתקבלת מהקמפיין על סמך הגדרת מעקב ההמרות שביצעתם בחשבון (טלפון, השארת פרטים וכו').
- עלות המרה (CPA) – כמה שילמתם על כל המרה שהתקבלה. החישוב מתבצע בצורה כזאת – העלות הכוללת של הקמפיין חלקי מספר ההמרות שהתקבלו באותו קמפיין.
- שיעור ההמרה – החישוב מתבצע בצורה כזאת – מספר ההמרות שהתקבלו בקמפיין חלקי מספר הקליקים.
- ציון איכות – ציון איכות הוא ברמת מילת מפתח בלבד. הוא מדד בין 1-10 ומטרתו לפרש האם המודעה והעמוד נחיתה שלכם רלוונטי למי שמחפש את אותה מילת מפתח, בהשוואה למפרסמים האחרים. ציון האיכות מחושב ע"י 3 פרמטרים מרכזיים – שיעור הקליקים הצפוי (הסיכויים שמשתמשים ילחצו על המודעה שלכם), רלוונטיות למודעה (איך התאמתם את המודעה למילות המפתח), חווית המשתמש בעמוד הנחיתה (כמה העמוד נחיתה שהפניתם אליו רלוונטי למשתמשים). כל אחד מהפרמטרים מקבל את הציון "מתחת לממוצע"/ "ממוצע/ "מעל הממוצע". הציון מתבצע בהשוואה למתחרים שלכם על אותן מילות מפתח במהלך 90 יום האחרונים. שימו לב! כמובן שאם הציון הוא "מתחת לממוצע", כדאי שתראו איך אתם יכולים לשפר את אותו פרמטר.
בשביל לראות את הציון איכות והפרמטרים בגוגל אדס, אתם נדרשים להיכנס לכרטיסיה של המילות מפתח ושם ללחוץ על עמודות ולבחור את העמודות הבאות:


איך מקימים קמפיין בגוגל אדס לטובת פרסום ממומן?
שלב ראשון חשוב וקריטי – מחקר מילות מפתח
לאחר שפתחתם חשבון בגוגל אדס, תהיה לכם גישה לכלי שלהם "מתכנן מילות המפתח". בכלי זה, תוכלו לבצע מחקר מילים ולראות מהם נפחי החיפוש הגבוהים ביותר של מילות המפתח הרלוונטיות ביותר לעסק שלכם ומה מחיר הממוצע שלהם לקליק עבור פרסום ממומן בגוגל.
הכניסה למתכנן מילות המפתח מתבצעת דרך "כלים והגדרות" > "הכלי לתכנון מילות המפתח"


אם למשל היינו רוצים לעשות ב- INCA פרסום ממומן והיינו מתחילים עם מחקר מילים, אלו כנראה המילים שהיינו כותבים במתכנן מילות מפתח:


שימו לב שאתם בוחרים בשפה הרלוונטית (במקרה הזה – עברית) ובמיקום הרלוונטי (במקרה הזה ישראל).
אלו התוצאות שקיבלנו:


אתם יכולים לראות את הדברים שמסומנים בצהוב:
- מיקום – ישראל
- שפה – עברית
- טווח תאריכים עליהם מתקבלים הנתונים (ברירת המחדל היא 12 חודשים אחרונים)
- אפשרות להורדת המחקר לקובץ
- ממוצע חיפושים בחודש
- הצעת מחיר לראש הדף – למעשה המחיר הממוצע לקליק עבור אותה מילת מפתח
בחלק העליון של המילים, יש את המילים שבחרנו לשים בשורת החיפוש של המחקר, ולאחר מכן יש את החלק התחתון שמייצג את הרעיונות הנוספים שגוגל מביאים לנו על סמך המילים שכתבנו בשורת החיפוש.
שלב 2 – יצירת הקמפיין במערכת
ביצירת קמפיין חדש, יהיה לכם את המסך הראשוני של הגדרת הקמפיין.
אלו ההגדרות שתיתקלו בהן:
- סוג הקמפיין הרצוי – אנחנו כרגע נתמקד בקמפיין ברשת החיפוש אבל יש לכם גם אפשרות לבחור בקמפיין ברשת המדיה, וידיאו, שופינג, PMAX, אפליקציה, SMART ודיסקאברי.
- בידינג – סוג האסטרטגיה שבה תרצו להפעיל את הקמפיין שלכם. תוכלו למצוא על זה מידע נוסף פה >
- אחרי שבחרתם ברשת החיפוש תגיעו למסך הבא שבו יהיו כל ההגדרות. הדבר הראשון יהיה רשתות ושם תרצו להוריד את ה- V מרשת המדיה ולהשאיר רק את רשת החיפוש
- מיקומים – המיקום שאליו תרצו לפרסם את הקמפיין. שימו לב! המיקומים בגוגל אינם מדויקים כמו בפייסבוק למשל וזאת מהסיבה שהמיקומים הם של השרתים ולא המיקומים האמיתיים של המשתמשים. לכן, יכולה להיות אופציה של מישהו שגר ברעננה אבל השרת שלו בפתח תקווה. מהסיבה הזאת, אנחנו ברוב המקרים נמליץ להשאיר את המיקום על טווח רחב כמו למשל ישראל.
- שפות – שפת הדפדפן של המשתמש. לרוב נבחר בכל השפות (עבור קמפיין ברשת החיפוש), כי אם מישהו חיפש את מילת המפתח שלי, אז הוא כנראה רלוונטי עבורי.
- תאריכי התחלה וסיום – מתי תרצו שהקמפיין יתחיל לרוץ ומתי שיפסיק לרוץ.
שלב 3 – יצירת קבוצות מודעות
לאחר שבחרנו את מילות המפתח המרכזיות שלנו לקמפיין (בהתחשב בממוצע החיפושים החודשי והעלות לקליק), אנחנו מתחילים לארגן אותן לקבוצות מודעות.
בכל קמפיין, יש קבוצת מודעות אחת לפחות. אנחנו נארגן את מילות המפתח לקבוצות לפי המשמעות שלהן.
אם נחזור לדוגמה שהתחלנו איתה, אז נארגן את הקבוצות מודעות בצורה הבאה:
קבוצה 1 – פרסום בגוגל ממומן, פרסום בגוגל, קידום ממומן, קידום בגוגל, קידום ממומן בגוגל
קבוצה 2 – קידום אתרים, קידום אתרים אורגני, חברת קידום אתרים, קידום אתרים אורגני בגוגל
קבוצה 3 – שיווק דיגיטלי, שיווק דיגיטלי לעסקים, חברת שיווק דיגיטלי
קבוצה 4 – פרסום בפייסבוק, קידום ממומן בפייסבוק
קבוצה 5 – פרסום באינסטגרם
קבוצה 6 – פרסום בטיקטוק, קידום ממומן בטיקטוק
אחרי ששמנו את כל מילות המפתח בקבוצות מודעות בקמפיין שלנו, נצטרך להגדיר להן "התאמה".
מה זה אומר? בגוגל אדס יש 3 אופציות לסוגי התאמה:
- התאמה מדויקת – רק אם מישהו חיפש בדיוק את מילת המפתח שהגדרתם במערכת, תופיע לו המודעה. בשביל להשתמש בהתאמה זו, תצטרכו לשים את מילת המפתח בין סוגריים מרובעים. למשל [פרסום בגוגל].
- התאמה לביטוי – ההגדרה של סוג ההתאמה מתבצע ע"י סימון בגרשיים לפני ואחרי מילת המפתח. למשל "פרסום בגוגל". במקרה כזה, המודעה שלכם תוכל להופיע גם על מילות מפתח דומות כמו למשל פרסום בגוגל ממומן, פרסום בגוגל עם חברת שיווק, פרסום בגוגל שמביא תוצאות וכו'.
- התאמה רחבה – המודעה עשויה להופיע בחיפושים הקשורים למילת המפתח שלכם. שימוש בהתאמה זו מתבצע ע"י הוספת המילים ללא שום סימן לפני ואחרי, פשוט פרסום בגוגל. התאמה זו עשויה להביא לכם המון מונחי חיפוש לא רלוונטיים ולהוציא לכם כסף רב מהקמפיין. ההמלצה שלנו ב- 95% מהקמפיינים היא לא להשתמש בהתאמה זו.
קבלו טיפ! אחרי שהגדרתם את כל מילות המפתח בקמפיין, אין סיבה שתערכו אותן ותעשו להן באופן ידני את סוג ההתאמה. בגוגל אדס, יש לכם את האפשרות לבצע את זה בפעם אחת. שימו לב לצילום מסך:


אתם תצטרכו לבחור לאיזו התאמה תרצו לשנות את כל מילות המפתח שלכם (במקרה הזה – התאמה מדויקת).
אם תרצו לשמור על סוג ההתאמה הקיים ולשכפל את כל מילות המפתח להתאמה נוספת, תצטרכו לסמן V ברובריקה.


שלב 4 – יצירת מודעות
בכל קבוצת מודעות שיצרתם, תצטרכו להקים לפחות מודעה אחת כדי שאותה קבוצה תפעל בצורה תקינה.
לאחר המון שינויים במבנה המודעות בגוגל אדס, כיום קיימת רק אופציה אחת ליצירת מודעה והיא מודעה רספונסיבית. מהי מודעה רספונסיבית? מודעה שאתם מייצרים לה מספר כותרות – תוכלו להזין בין 3-15 כותרות שכל אחת מהן יכולה להכיל עד 30 תווים. מבחינת תיאורים, תצטרכו להזין בין 2-4, כאשר כל תיאור יכול להכיל עד 90 תווים.
כאשר אתם מייצרים את המודעות שלכם, אתם צריכים לשים לב שמילות המפתח שהגדרתם באותה קבוצת מודעות, מוזנות במודעה וזאת בשביל לקבל בהמשך ציון איכות גבוה וגם כדי שהמודעה תהיה כמה שיותר רלוונטית לחיפוש המשתמש.
שלב 5 – הגדרת תוספי מודעות
בלשונית נכסים, תוכלו להוסיף תוספי מודעות.


תוספי המודעות הפופולאריים ביותר:
- התקשרות (טלפון) – הוספה של מספר הטלפון שלכם למודעה כך שאנשים יוכלו להתקשר לעסק שלכם מהמודעה עצמה מבלי להיכנס לעמוד הנחיתה
- SITELINKS – הוספת קישורים לעמודים אחרים באתר האינטרנט שלכם שיופיעו במודעה
- יתרונות מרכזיים – הוספה של יתרון עד 25 תווים. למשל – "שיווק מותאם אישית"
- תמונה – תמונות שמייצגות את העסק שלכם – ללא לוגו
- מידע מובנה – הדגשת השירותים שלכם או היבטים מסוימים בעסק. למשל בחירה ב"שירותים" ולכתוב את הערכים – פרסום בגוגל, קידום אורגני, פרסום בפייסבוק, פרסום באינסטגרם, פרסום בטיקטוק.
- טופס ליצירת לידים – תוכלו לשים תוסף שנותן לגולש אפשרות ליצור איתכם קשר באמצעות טופס של גוגל (מאוד דומה לטופס לידים בפייסבוק)
- קידום מכירות – אם אתם אתר איקומרס, תוכלו להוסיף מבצעים שקיימים כרגע באתר
שלב 6 – הטמעת המרות
אחרי שהקמתם קמפיין, אתם תרצו לדעת מה התוצאות שלו, לא?! אנחנו הרבה פעמים מופתעים מלקוחות שחושבים שקמפיין מסוים הביא להם הרבה טלפונים לעסק, ולמעשה לא מדובר בקמפיין אלא בפעילות אחרת שפועלת במקביל. אם אתם מפעילים קמפיין, אתם תרצו לדעת כמה המרות הוא הביא לכם, מאילו קבוצות מודעות, מאילו מילות מפתח ומאילו מודעות. כל זה, בשביל שתוכלו לעשות אופטימיזציה לקמפיין ולשפר אותו במהלך הזמן שהוא פעיל.
הטמעת ההמרות מתבצעת בחלון כלים והגדרות > המרות.
אתם תוכלו לייצר המרות של אנשים שלחצו על מספר הטלפון שלכם באתר, על כאלו שהשאירו לכם פרטים בטופס באתר או אלו שקנו מכם מוצרים/ שירותים באתר האינטרנט (כמובן שתוכלו להגדיר לפעולות נוספות, אך אלו המרכזיות שבהן).
אחרי יצירת ההמרות, תצטרכו להטמיע את הקוד של ההמרה באתר שלכם. תוכלו לעשות זאת בעזרת מתכנת או באמצעות גוגל תג מנג'ר.
שלב 7 – הפעלת הקמפיין
זהו, הקמפיין שלכם מוכן ואתם יכולים להפעיל אותו 😊 שיהיה בהצלחה!
שלב 8 – אופטימיזציה
אחרי שהקמפיין רץ, אתם תרצו לשפר אותו כל הזמן. הפעולות העיקריות באופטימיזציה:
- לשלול מונחי חיפוש לא רלוונטיים – אחרי ששמתם מילות מפתח בהתאמות שונות, יכול להיות ותקבלו מונחי חיפוש שלא רלוונטיים לעסק שלכם. למשל – "פרסום בגוגל בחינם". את מונחי החיפוש שלא רלוונטיים עבורכם, תרצו להגדיר כמילות מפתח שליליות בקמפיין.
- בדיקה ששיטת הבידינג שבחרתם נכונה עבור הקמפיין שלכם
- שלילה של מילות מפתח שמוציאות לכם הרבה כסף ולא מביאות לכם המרות
- הוספה של מונחי חיפוש רלוונטיים שלא מופיעים ברשימת מילות המפתח
- שלילת מיקומים גיאוגרפיים לפי הפידבק של הלידים שמתקבלים
- בדיקה של המכשירים (מחשב, טלפון וטאבלט) והתוצאות שלהם ואז אופטימיזציה בהתאם
כמובן שקיימות עוד פעולות רבות, ציינו את המרכזיות שבהן.
שלב 9 – הגדלת הרווחים של העסק בעקבות פרסום ממומן איכותי 😊
לסיכום
במאמר זה נתנו לכם מדריך מקיף על פרסום ממומן וכל גוגל אדס ואיך מקימים קמפיין ברשת החיפוש. עבור פרסום בגוגל יש עוד כל כך הרבה אופציות ואפשרויות, ואין לנו את היכולת לכתוב לכם את הכל במאמר זה. ההמלצה שלנו היא כמובן להיעזר בחברת שיווק דיגיטלי שמתמחה ביצירת קמפיינים, אופטימיזציה והתמקדות ב- ROI.
אנחנו נשמח לתת לכם שירות, מוזמנים לפנות אלינו פה >