אתרי איקומרס זקוקים לנפח גלישה משמעותי וקבוע כדי להתקיים ולהיות רווחיים. כדי למשוך גולשים לתוך האתר, יש לבצע פעולות רבות שישפרו את המיקומים שלו בתוצאות החיפוש בגוגל (SEO). לאחר שהגולשים כבר מגיעים אליו, אתר האיקומרס צריך לתת להם סיבות טובות להישאר בו ולבצע רכישות.

כדי לסייע לכם בשיווק אתר האיקומרס שלכם, אספנו 7 טיפים מעשיים ושימושיים שיעזרו לכם לקדם את האתר.

טיפ מס' 1: לשמור על ההיררכיה באתר

כדי למנוע בלבול של הגולשים באתר, וכדי לסייע להם להבין בכל רגע נתון היכן הם מצויים בתוכו – יש להקפיד לשמור על ההיררכיה של המוצרים. כל מוצר צריך להיות משויך לקטגוריות ותתי קטגוריות באופן ברור, כך שהגולש יוכל לנווט בקלות ובנוחות בין המוצרים השונים. בנוסף לכך, הכותרת הראשית של מוצר באתר צריכה להיות בפורמט HTML של תגית H1 – על מנת לסייע בקידום האורגני שלו.

טיפ מס' 2: תיאור לכל מוצר

כדי לסייע במאמצי ה-SEO של האתר, חשוב שכל מוצר וכל עמוד באתר יכילו תיאור ייחודי ומקורי. התיאור הוא מידע שמשמש את גוגל כאשר היא מכניסה את דפי האתר לאינדקס שלה, וחשוב מאוד שלא יהיה תוכן כפול בתוך האתר. בנוסף לכך, מומלץ להכניס לכל תיאור מילות מפתח מתאימות ורלוונטיות, שמבוססות על מחקר מילות מפתח מקדים שאותו חברת SEO יכולה לעשות עבורכם.

טיפ מס' 3: הכוח של תגיות ה-META

לכל עמוד באתר יש תגיות הנקראות Meta Title ו-Meta Description. תגיות ה-Meta נלקחות מהאתר לתוך הטקסט שמופיע בגוגל כאשר האתר מוצג בתוצאות החיפוש. מכיוון שהמידע הזה מופיע בפני הגולשים, צריכה להיות בו הנעה לפעולה שתגרום לגולש מוטיבציה ללחוץ על הקישור ולהיכנס לאתר.

טיפ מס' 4: לשלב תוכן בכל קטגוריה

על מנת לשפר את הסיכוי של דפי המוצרים להופיע בתוצאות החיפוש הרלוונטיות בגוגל, מומלץ להכניס טקסט שיווקי, בן 300 מילים לפחות, לכל עמוד קטגוריה באתר. הטקסט מעניק כוח חזק יותר לאותו עמוד, וניתן לחזק את העמוד עוד יותר על ידי שימוש נכון בכותרות מסוג H2-H6 (לכותרות משנה).

טיפ מס' 5: שימוש חכם ב-Google Analytics

ישנה אפשרות לבצע סנכרון בין המכירות באתר לבין הפלטפורמה של Google Analytics. לאחר שמסנכרנים בין האתר לאנליטיקס, ניתן לראות נתונים רבים שיסייעו למאמצי השיווק. בין הנתונים שיופיעו בדו"ח ניתן לראות מאיזה מקור ברשת מגיעים הקונים באתר, אילו מוצרים הם הכי נמכרים, היכן אנשים "נופלים" במהלך תהליך הרכישה באתר ועוד. שימוש בנתונים אלה מאפשר לייצר קמפיינים אפקטיביים של פרסום ממומן ולשפר פרמטרים שונים באתר ובתהליך הרכישה בו.

טיפ מס' 6: סנכרון עם פייסבוק

כדאי לדעת כי ניתן לסנכרן בקלות בין קטלוג המוצרים באתר לבין קטלוג מוצרים מקביל בפייסבוק. סנכרון זה מאפשר גם למכור את המוצרים מתוך הפלטפורמה של פייסבוק, וגם לבצע רימרקטינג דינמי. פעולת הרימרקטינג תגרום להצגת פרסומים מותאמים אישית למוצרים ספציפיים שבהם התעניין הגולש.

טיפ מס' 7: גוגל שופינג

גוגל מעדכנת באופן קבוע את האופן שבו מוצגות תוצאות החיפוש שלה. כיום, בעזרת גוגל שופינג, ניתן להציג מודעות של מוצרים ספציפיים מעל תוצאות החיפוש הרגילות, בצורה מובלטת ומושכת לעין. המודעות כוללות את תמונת המוצר, המחיר שלו ואת הקישור הישיר לעמוד המוצר. כך ניתן למשוך לקוחות לאתר, גם אם הוא אינו מופיע במקום טוב בתוצאות החיפוש האורגניות הרגילות.

לסיכום

בעידן הנוכחי, כאשר יותר ויותר אנשים בוחרים לקנות מוצרים ברשת, אתרי איקומרס יכולים לפרוח ולשגשג יותר מאי פעם. בעזרת יישום הטיפים שהובאו כאן, ניתן לשפר את הקידום של האתר שלכם, להגדיל את רמת החשיפה שלו, להגדיל את נפח הגלישה לאתר וגם להגדיל את כמות המכירות – כתוצאה מכך.