אם לעסק שלכם נחוץ כלי שיספק סטטיסטיקות על אתר האינטרנט, גוגל אנליטיקס הוא הכלי האידיאלי עבורכם. כלי זה מאפשר מעקב על מדדי ההצלחה של אתר העסק, כך שניתן יהיה לטייב את תוכן האתר בצורה שתביא צמיחה ומעורבות משתמשים.

בימים אלה גוגל מפתחת את גוגל אנליטיקס 4, אשר יחליף את גרסת הכלי הנוכחית. גרסה זו תאפשר איסוף מידע גם מאפליקציות, כלים לשליטה בפרטיות, אפשרויות לחיזוי מדדים המציע אפשרויות ייעול ואינטגרציות עם פלטפורמות שונות שיסייעו להניע את המשתמשים לפעולה. אם אתם רוצים לדעת מה זה גוגל אנליטיקס ואיזה יכולות הוא מציע לכם, המשיכו לקרוא ותגלו הכול במאמר.

איך מקימים חשבון בגוגל אנליטיקס?

יצירת חשבון בגוגל אנליטיקס היא משימה פשוטה למדי, כל מה שאתם צריכים לטובת פתיחת חשבון הוא חשבון פעיל בגוגל (ג׳ימייל). ראשית, היכנסו לעמוד של גוגל אנליטיקס, לחצו על כפתור פתיחת החשבון בעמוד הבית ואז תוכלו להתחיל להקים את החשבון שלכם. כדי להקים את החשבון יהיה עליכם להזין שם חשבון, להזין את שם הנכס שלכם, כלומר האם מדובר באתר אינטרנט או אפליקציה, בחרו את קטגוריית העסק וגודלו וסיימו את התהליך. מזל טוב! הקמתם את החשבון שלכם בגוגל אנליטיקס.

איך להוסיף משתמשים לחשבון?

גוגל אנליטיקס מאפשר לכם להוסיף משתמשים, פעולה אשר תאפשר להם גישה לראות מידע או לבצע פעולות, בהתאם לסוג המשתמש. הוספת המשתמש תהיה באמצעות הזנת כתובת המייל שלו. ישנם סוגי משתמשים שונים אותם תוכלו להוסיף, הנבדלים זה מזה בהרשאות שלהם בפלטפורמה.

אדמין הוא משתמש המחזיק בכל ההרשאות האפשריות במערכת. משתמש זה יכול להוסיף משתמשים אחרים ולנהל כל פרט ופרט במערכת.

הרשאה אפשרית נוספת היא הרשאת עורך, המאפשרת עריכה של חשבונות ונכסים, עריכה ויצירה של מטרות ומדדים וחיבור של גוגל אנליטיקס למערכות אחרות של גוגל כמו גוגל אדס.

ישנו גם משתמש אשר נקרא אנליסט. משתמש זה יכול ליצור נכסים אישיים ודוחות מותאמים אישית, אך הוא אינו רשאי לערוך הגדרות חשבון ולנהל משתמשים חדשים.

לבסוף, ישנם משתמשים בעלי הרשאה המאפשרת להם לראות מידע מהפלטפורמה, אך אין בידם לבצע כל פעולה באשר היא.

לחצו PLAY להדרכה מלאה של מורן קפלן, סמנכ״לית לקוחות ב- INCA על איך להוסיף משתמשים לחשבון גוגל אנליטיקס:

למה כדאי להשתמש בגוגל אנליטיקס?

לשימוש בגוגל אנליטיקס ישנם יתרונות רבים שאותם כדאי להכיר אם אתם עדיין מתלבטים האם להשתמש בכלי המצוין הזה. הינה היתרונות לפניכם:

  • מעקב אחר תנועות משתמשים – גוגל אנליטיקס ייתן לכם את הכוח להבין מהיכן מגיעים המשתמשים לאתר שלכם. כך תוכלו לדעת אילו מקורות לחזק, כמו הופעה במנועי חיפוש או שמא עדיף להשקיע יותר משאבים בפוסטים ברשתות החברתיות.
  • אפיון משתמשים – כלי זה יאפשר לכם לראות את פעולות המשתמשים באתר שלכם, כך שניתן יהיה לנתח את התנהגותם ובאמצעות זאת לאפיין אותם. איזה עמודים מושכים משתמשים לבלות יותר זמן באתר, כמה זמן מבלים המשתמשים באתר בממוצע או מאילו עמודים משתמשים בורחים.
  • שיפור דירוג האתר במנוע החיפוש – מנוע החיפוש של גוגל מדרג אתרים על פי הערך שהם מביאים למשתמשים. ככל שמשתמשים יבלו יותר זמן באתר שלכם, כך הדירוג שתקבלו יהיה גבוה יותר. באמצעות המדדים של גוגל אנליטיקס תוכלו להבין איזה תוכן מביא ערך אמיתי למשתמשים ומעודד אותם להישאר באתר זמן רב יותר, כמו גם מניע אותם לאינטראקציה ופעולות.

איך גוגל אנליטיקס בנוי מבחינת הדוחות שלו ומהם הדוחות הפופולריים?

גוגל אנליטיקס מציע למשתמשים יצירה של מגוון דוחות, המציגים נתונים ממשיים באמצעותם ניתן לשפר עוד ועוד את קידום העסק. הדוחות מאפשרים בחירה מותאמת אישית של תצוגות המידע באמצעות גרפים, רשימות, תרשימים ועוד.

בין הדוחות הפופולריים ביותר של הפלטפורמה ניתן למצוא:

  • מדד כניסת לקוחות ממנוע החיפוש – דוח זה מאפשר הבנה מעמיקה יותר של מהיכן מגיעים המשתמשים לאתר. מתאים במיוחד לאתרי איקומרס.
  • דוח יעילות – דוח המראה את התמונה הגדולה של מסע הלקוחות מההגעה לאתר ועד ביצוע פעולות.
  • דוח התנהגות לקוחות – דוח מצוין המראה את ההתנהגות של המשתמשים באתר. מאפשר טיוב של מסע הלקוח באתר.
  • דוח מילות חיפוש – מציג את מדדי ההצלחה של מילות החיפוש המשולבים באתר ובמאמרים המוטמעים בו, כדי לראות באילו מילים עדיף להשתמש ועל איזה מילים כדאי לוותר.

מעקב אחרי אתרי איקומרס

השימוש בגוגל אנליטיקס עבור אתרי איקומרס הוא מוצלח במיוחד, שכן הוא מאפשר הגדלה של ההמרות בידי המשתמשים כך שמתרחשת גדילה בהכנסות.

הפלטפורמה תאפשר לכם לזהות אילו מוצרים מצליחים יותר באתר מאחרים ולראות את ממוצע ההכנסות של כל רכישה. תוכלו גם לזהות שינויים ותנודות בהמרות, באופן אשר יאפשר יצירת שינויים שישפרו את ביצועי האתר.

כמו כן, תוכלו לזהות גם את מדדי נטישת העגלה לרכישה בידי לקוחות. מדדים אלה יאפשרו לכם לשפר את קידום הפריטים בפני הלקוחות הנוטשים, לצד זיהוי של סיבות הנטישה.

טיפים מהמומחים של INCA לשימוש בגוגל אנליטיקס

אם אתם רוצים לוודא שאתם עושים שימוש מטבי בגוגל אנליטיקס, הינה מספר טיפים שיסייעו לכם לעשות זאת:

  • חלקו את המשתמשים לסגמנטים על פי מיקום, האם מדובר בלקוח חוזר או האם מדובר בביקור ראשון? האם המבקרים הגיעו בעקבות קמפיין פרסום? ועוד. חלוקה לסגמנטים תאפשר זיקוק ממוקד של פעילות המשתמשים באתר.
  • חברו את הגוגל אנליטיקס שלכם למערכות אחרות כמו גוגל אדס וגוגל סרצ׳ קונסול. כך תוכלו לשפר את הסטטיסטיקות המוצגות בדוחות ולשפר ביצועים בהתאם.
  • צרו מטרות (המרות) בתוך הפלטפורמה כדי לדעת בדיוק היכן אתם עומדים בכל עת.

לסיכום, פלטפורמת גוגל אנליטיקס היא כלי עוצמתי עבור כל עסק המכיל בתוכו יכולות רבות. אם תשכילו להשתמש בכלי זה, תוכלו לשפר בצורה משמעותית את ביצועי העסק שלכם וליהנות מהצלחה.