אם אתם שוקלים כיום להתחיל לקדם את האתר שלכם גם בארצות הברית, חשבנו שכדאי שתכירו מראש את כל המאפיינים של המדינה מבחינת דפוסי השימוש באינטרנט המשפיעים באופן מהותי על הקידום וכן את הרגולציה בתחום. במאמר מקיף זה נעסוק בחוקי הפרטיות בארצות הברית הנוגעים לכל אדם המפעיל אתר במדינה, כיצד ניתן ליצור קידום לוקאלי (מקומי) ועוד. קידום אתרים בארצות הברית עשוי להיות מאתגר, אך אם לומדים לעשות אותו באופן מיטבי תוכלו להצליח בארה"ב באותה מדינה שהצלחתם בישראל, ואולי אפילו יותר.

דפוסי השימוש באינטרנט בארה"ב – תחרות שלא הכרתם

בארצות הברית היעוד של האינטרנט בכל בית דומה מאוד לזה שבישראל, אך כמות המשתמשים בפועל באינטרנט כמובן גדולה בהרבה.
כמעט כל מי שזקוק היום לעזרה בקצבה של הממשלה, זכאי גם לקבל אינטרנט במחיר מוזל או אפילו חינם. כך, עשרות מיליוני גולשים מצטרפים לחיבור לאינטרנט, ואין כמעט בית בארה"ב שלא מחובר.

קצת מספרים…

    כיום, כמות המשתמשים באינטרנט בארה"ב נכון לאוקטובר 2023 עומדת על מעל 340 מיליוני גולשים, והיא ממשיכה ועולה בקצב משמעותי לאורך העשור האחרון. רק להשוואה כמות הגולשים ברשת בארה"ב בשנת 2020, השנה בה מגפת הקורונה השאירה את כולנו בבית, עמדה על 300 מיליוני גולשים בלבד. עליה משמעותית, שממחישה את המגמה הגוברת בעולם של שימוש באינטרנט הן לצרכי עבודה, הן לצרכי לימודים והן לצרכי פנאי.
    כיום, מקדמים ומשרדי פרסום משתמשים בטכניקות שונות של קידום אתרים כדי לפרסם ולהביא למודעות מותגים ועסקים שונים. ישנו הבדל בין קידום אורגני – דהיינו קידום האתר לראש עמוד התוצאות במנועי החיפוש, לבין קידום ממומן בו מפרסים משלמים לפי הקלקה על המודעות שלהם.
    קיימת רמת תחרותיות גבוהה בתחום קידום האתרים בארה"ב ומפרסמים רבים מזהים שהם נאלצים להתמודד מול עשרות מתחרים בתחומם בכל שטח גאוגרפי נתון. לכן קידום אתרים בארצות הברית עשוי להיות מאתגר יותר בנישות רבות.

    למי מתאים היום קידום אתרים בארצות הברית?

    כעת, אתם בוודאי תוהים: אני משתמש היום במלוא תקציב הקידום שלי בישראל, מדוע לפנות למדינה נוספת. כפי שניתן לראות פתיחת הפעילות למדינות מעבר לים יכולה להגדיל משמעותית את כמות הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. במיוחד בעתות של חוסר יציבות כלכלית הפיזור בגיאוגרפי של חברות קטנות, בינוניות וגדולות יכול לאפשר לשמור על גידור סיכונים נכון.
    למשל, אם אתם עוסקים היום בשיווק של קורסים דיגיטליים רק בישראל, תוגבלו למספר מיליוני רוכשים. אם אתם מגדילים את ההיצע שלכם לארה"ב, קיימים שלוש מאות מיליון רוכשים פוטנציאליים למוצרים שלכם. כמובן, שתידרש גם התאמה מבחינת שפה ותרבות.

    מי שפותח היום עסק בארה"ב יודע שהוא יכול להציע את מרכולתו לא רק למדינה אחת אלא לחמישים המדינות השונות המשתייכות לאמריקה. התחבורה יעילה מאוד ומוצרים עוברים מצד אחד לצד השני של ארה"ב בתוך שעות במטוס או בתוך יומיים שלושה בדרך היבשה והים.
    עוד יתרון לשיווק של שירותים בחו"ל תמצאו בקרב מעניקי שירותים וירטואליים, יועצים העובדים בזום וחברות המציעות שירותים בינלאומיים שונים. למשל, מאמנים להצלחה הפועלים בשוק הבינלאומי יכולים להתחיל פרויקט קידום אתרים ולפרסם לישראלים בארה"ב בעברית, ולאמריקאים דוברי אנגלית. ההערכה היא שמתגוררים בארה"ב בין חצי מיליון ישראלים ל-800 אלף, וכמובן ניתן להתאים להם שירותים ומוצרים ישראליים.

    כיום, חברת INCA מעניקה שירותים של קידום אורגני וממומן הן לחברות שבסיסן בארה"ב והן לחברות ישראליות המעוניינות לפרוץ את גבולות המדינה ולשווק גם בחו"ל.

    מהם הפרמטרים העיקריים המשפיעים על קידום לוקאלי אתרים בארצות הברית?

    מיקום גיאוגרפי וקידום לוקאלי
    היות ובארה"ב יכול להיות הבדל משמעותי בין מיקומים גאוגרפיים שונים (שלושה ימי נסיעה בין מקום למקום), הפרמטר החשוב עבור גוגל הוא תחום העניין של הגולש והמיקום שלו.
    לכן, אתרים של חברות שאינן משרתות את הגולש באזור הגאוגרפי שבו הוא נמצא יהיו בסוף עמודי התוצאות.


    עדיין התוכן הוא המלך
    בנוסף, בארה"ב כמו בישראל חשוב להשתמש בתכנים רלוונטיים ומפורטים ככל האפשר על השירותים והמוצרים שהחברה משווקת. ולהתמקד בביטוי החיפוש ומילות המפתח הרלוונטיות. תוכן זבל לא יעבור לא בישראל ולא בארה"ב.

    השגת קישורים חזקים לאתר
    בניגוד לישראל שבה קל להשיג קישורים חזקים מאתרים מובילים כמו אתרי חדשות, בארה"ב הדבר כמעט בלתי אפשרי. חברות התקשורת מודעות למחיר של קישור כזה עבור המותג שלהן, ומכריחות אתכם לציין כי מדובר בפרסומת אם מדובר בכתבה ממומנת. הקישור מתוך פרסומת כמובן לא מועיל לכם אלא עשוי אפילו לפגוע. לכן, אסטרטגיות של קידום באמצעות פלטפורמות פרסום תוכן יכולות להיות הדרך הנכונה לקדם מוצר, אך הקישור לא יעזור לקידום האורגני.

      עד כמה המותג עוצמתי
      מונופולים הופכים להיות חזקים ועוצמתיים בארה"ב הרבה יותר מאשר בישראל. לכן, רשתות של ביגוד, פארמה ואחרות יקבלו ניקוד גבוה יותר באופן משמעותי מדפים של אתרים קטנים יותר. כדאי לקחת זאת בחשבון ואם אינכם חברה גדולה משמעותית עדיף לכם לחפשי מושגיי חיפוש בנישה מסויימת ופחות תחרותיים.
      בגלל רמת התחרות הגבוהה בדרך כלל קידום אורגני עשוי להיות יקר יותר מקידום אורגני בישראל ויכול לקחת יותר זמם עד שרואים תוצאות.


      כתובת מקומית של סניף
      כדי לזהות אם אתם באמת פועלים בארצות הברית, בהנחה שאתם רוצים להראות סניף מקומי, חשוב שתהיה לכם כתובת שתוכלו להוכיח את קיומה. קיימת פלטפורמה הפונה במיוחד לעסקים מקומיים, וכדי להתקבל אליה יש להוכיח באמצעות ניירת מתאימה את הנוכחות הפיזית שלכם במקום. נשמח לפרט לכם עוד על Google my business ועל Google Guarantee והחשיבות שלו בקידום אתרים בארה"ב כאשר נתחיל לעבוד יחד.

      טיפים לקידום אתרים בארצות הברית

      קידום אתרים בארה"ב שונה מאוד מישראל, ולכן אספנו עבורכם מספר טיפים משמעותיים שכדאי להכיר.

      • התאימו את המושגים בפרסום לאזור הגאוגרפי – ארצות הברית היא איחוד של מדינות שונות, שלכל אחת מהן יש מאפיינים ייחודיים ואפילו מבט ודיאלקט נפרד. חלק מהביטויים נאמרים באזור אחד ולא באחר. למשל פחית שתייה בלאס וגאס תקרא "Soda" (גם אם מדובר בקולה או ספרייט) ובאזורים שונים במרכז ארה"ב היא תקרא דווקא "Pop".
      • לכל אזור יש את הדרך בה מבטאים את המילים מעט שונה, ולכן אם אתם מפרסמים קטעי וידאו ורוצים להראות שאתם מהאזור, חשוב להשתמש בהגייה המקומית. למשל: לבוסטון יש מבטא שונה משל המדינות בצפון ארצות הברית, וטקסס ומערב וירג'יניה משתמשות במבטא ייחודי להן (שנשמע קצת כמו נגינת בנג'ו לדעת רבים).
      • הן את התוכן שאתם כותבים באתר או בבלוג והן את הפרסומות חשוב להתאים לעגה המקומית אם אתם רוצים לפנות בגובה העיניים לקהל היעד. אם תרצו למתג את המוצר לקהל משכיל יותר, רצוי להשתמש במבטא המתאים ולעגה המתאימה המייצגת משלב שפתי גבוה יותר. לכן, הזמינו את התכנים שלכם מדובר אנגלית מקצועי אמריקאי ולא מספק חיצוני ממדינות אחרות, שאינו מודע לנושא.
      • קדמו במספר שפות – מעבר למבטאים השונים באנגלית, חשוב גם לקחת בחשבון שאת הקידום רצוי לעשות במספר שפות. בדומה לישראל שבה תוכלו למצוא דוברי שפות שונות כמו עברית, רוסית, ערבית ואנגלית, גם בארה"ב ישנה אוכלוסייה פעילה הצורכת מוצרים ושירותים ודוברת שפות רבות.
        בכל אזור ישנן שפות שולטות. למשל אם אתם משווקים מוצרים במדינות כמו טקסס, קליפורניה ופלורידה, תרצו להשתמש בשפה הספרדית. עברית כדאי לשלב בניו יורק, פלורידה וקליפורניה. אנחנו הישראלים אוהבים לשהות בערי חוף וערים מרכזיות. שיווק ברוסית כדאי לבצע בפילוח לפי שכונות מסוימות במדינות הבולטות בארה"ב. (קראו את הטיפ הבא ותגלו איך מוצאים את השכונה הטובה).

        מקדמים אורגני? אל תסתפקו רק בגוגל

        בארה"ב המחשבים מגיעים לצרכן עם מנוע חיפוש אחד המותקן בדפדפן החלונות. המנוע של "בינג". רבים מהם אינם יודעים לשנות את הגדרות ברירת המחדל. לכן, מעל 25% מהכניסות למנוע החיפוש של מייקרוסופט "בינג", המוטמע בדפדפן שלהם הן מארה"ב. מדובר במאות אלפי חיפושים בשנה שאינם תלויים בתוצאות החיפוש של גוגל. לכן, כאשר מקדמים את האתר חשוב לעקוב אחרי ההתקדמות שלו גם ב"בינג".

        איך מוצאים קהל יעד מבוסס כלכלית? קצת על פילוח דמוגרפי וסוציו־אקונומי

        פילוח דמוגרפי בארה"ב מתבצע לפי דירוג בתי הספר באזור. הוא מכונה "School District". הדרך לפנות לקהלי יעד מתאימים הוא באמצעות הזנה של המיקוד (Zip Code) של בתי הספר בדירוג גבוה בשכונה. איך מוצאים אותם בקלות? חפשו באתרי נדל"ן את הבתים בטווח המחירים הגבוה יותר בכל עיר ראשית. שם, מתגוררים הלקוחות האמידים יותר.

        חשוב להכיר את הדרך והמקום בה ניתן לשווק את המוצר

        כאשר אנו משווקים מוצרים במקום זר איננו מודעים להקשרים התרבותיים שלו. לכן, כדאי להתייעץ עם חברה שביצעה קמפניים של קידום אתרים בארצות הבית עבור מותגים דומים, וללמוד מהניסיון הרב שצברה בשילוב ההקשר התרבותי. למשל, יש מדינות שערכים של קיימות וצריכה ברת-קיימא משמעותית יותר עבורן, ולכן אזכור של הנושא בקמפיין יכול לעורר את תשומת ליבם של הגולשים הנתקלים בפרסום שלכם.

        התאמת האתר לחוקי הפרטיות בארצות הברית

        כפי שבאירופה התאימו את חוקי פרטיות הגולשים לתקנים מחמירים, ובעלי אתרים האוספים מידע על הגולש צריכים ליידע אותו על כך לפני בפירוט ולאפשר לכל גולש לשלוט במידע שהוא מוסר, כך גם בארה"ב יש חוקי פרטיות נוקשים.
        אך, בעוד האיחוד האירופי קבע תקנים דומים הרלוונטיים לכלל המדינות החברות באיחוד, דווקא בארה"ב יש הבדל משמעותי בין מדינה למדינה. לכן, אם אתם מתכוונים להציע שירותים ומוצרים באמצעות האתר לכל ארה"ב, צריך לעיתים ליצור התאמות ולקבל הסכמה של הגולש לשתף עמכם פרטים.

        אחת מהמדינות המחמירות ביותר בארה"ב בתחום זה היא קליפורניה. היא העבירה את חוק 382 בסנאט המקומי במדינה ממש לאחרונה (אוקטובר 2023). חוק זה, המכונה בלשון עממית "Delete Act" או "חוק המחיקה" מיועד לשמור על המידע השמור בידי צד שלישי, שאינו בעל האתר. לפי הנחיות חוק זה על כל גוף שמתווך בין בעלי האתר לצרכן עצמו, למחוק את כל הנתונים שנשמרו על ידיו. בפועל, הכוונה שהוא אינו יכול לשמור את הנתונים ולהתאים שירותים נוספים לפי נתונים אלה או חלילה לסחור בנתונים.


        מה עשתה המדינה? באמצעות רגולציה מנעה את האפשרות של כל חברה להפוך לצד שלישי. לפי חוק המחיקה החדש חברות האוספות נתונים (שמכונות "ברוקרים של מידע" או "מתווכי מידע") חייבים להיות רשומים שכאלה, ולהצהיר על כך במפורש. מדינת קליפורניה גם מחייבת את החברות הללו לשלם עמלה קבועה לסוכנות הגנת הפרטיות של קליפורניה.
        לאחר מכן, מדינת קליפורניה הוסיפה דרישה שעד 1 בינואר 2026 יוטמע באתרים מנגנון שבו כל מתווך נתונים מאפשר לצרכן למחוק מידע אישי השמור (קודם החלת החוק) ברשומותיו. המחיקה תתבצע באופן שהצרכן יוכל להוכיח כי אכן ביקש להסיר את הרשומות עם פרטיו.
        מה לגבי עיבוד כל הבקשות הללו? הרי מתווכי המידע יכולים לטעון כי עדיין לא ביצעו עיבוד לנתונים ולכן הם לא נמחקו. גם פה המחוקק התערב ודרש שעד 1.8.26 יהיה נציג מטעם כל מתווך מידע שיבחן את הנתונים בכל 45 ימים, וימחק את הנתונים הרלוונטיים על הגולש.

        מה עם המדינות האחרות בארה"ב? האם הרגולציה שלהם שונה?

        הרגולציה והאכיפה של החוקים במדינות השונות בארה"ב שונה מאוד בהתאם למדינה שתבדקו. יהיו מדינות שיאכפו את החוקים הללו בנוקשות ואף יטילו קנסות על המפרים אותם, ומדינות שיתעלמו.
        החוק הבסיסי שהחל מקליפורניה מיושם ברוב ארה"ב בחובה להוסיף מדיניות פרטיות לאתר. זהו עמוד בתוך כל אתר שמפרט אם האתר משתמש בקבצי "עוגיות", כיצד כל צרכן יכול להגביל או לתקן את המידע אודותיו, אפשרות ליצירת קשר עם העסק כדי למחוק או לתקן מידע, וכן מה התפקיד של המידע מבחינת הלקוח. למשל, אין כל הצדקה לאסוף את כתובות ה-IP של הגולש, אם האתר אינו משתנה או מאפשר להעניק שירותים טובים יותר לגולש זה בשל מיקומו הגאוגרפי.


        בנוסף, במדיניות הפרטיות צריכה להופיע במפורט מדיניות איסוף הנתונים על ידי צד ג', לרבות השם של אותו צד שלישי האוסף את הנתונים. הנתון הזה חל לא רק על עסקים אלא גם על עמותות, מלכ"רים ואף חברות בינלאומיות הפועלות בתוך ארצות הברית.

        חשוב לשים לב להנחיות הללו משום שהן שונות לחלוטין מההנחיות למדיניות הפרטיות בישראל, בה הצרכן מסכים למסירת הנתונים לצד שלישי, ללא פירוט מדויק של הנתונים ומיהו אותו צד ג'. קליפורניה תמיד הייתה חוד החנית בכל הקשור לשמירה על פרטיות אזרחיה, במיוחד בתחום הדיגיטלי. בשנת 2018 היא חוקקה את "חוק פרטיות הצרכן". לאחר מכן, בשנת 2020 החוק עודכן ונוספו לו סעיפים רבים, בין השאר כאלה הקשורים לאפשרות לצרכן לבחור לגלוש באתר ללא מסירה של הנתונים האישיים שלו.
        בעלי האתרים כמובן התחמקו והחלו להוסיף מנגנונים של צד שלישי לאתר, כדי שיוכלו בכל זאת לאסוף נתונים על גולשים גם בקליפורניה.

        ההבדל בין קידום אתרים בארצות הברית לקידום בישראל

        ההבדל העיקרי בין קידום אתרים בארצות הברית לקידום בישראל הוא כמות הפלטפורמות הגדולה המוצעת לקידום, מול כמות המתחרים הפוטנציאליים שאתם מתחרים עליהם. עם זאת, במדינה בה יש יותר מ-360 מיליון תושבים כמובן שגם הפוטנציאל שלכם למצוא לקוחות משלמים גדל משמעותית.


        נוסף על כך, יש להתייחס לנתונים שציינו לעיל, כמו התאמה למספר שפות באתר וקידום בכל שפה, התאמה לתרבות הצריכה בכל אחת מהמדינות. למשל יש מדינות עם ערים אורבניות גדולות המזכירות את תל־אביב, מול מדינות בעלות מתחמים כפריים.


        מלבד זאת, צריך לזכור כי יתכן ותצטרכו להשתמש בתקציב פרסום גדול יותר כדי להגיע למקסימום שטח גאוגרפי. אך כאשר מדובר על קידום אתרים בארצות הברית שהוא ממומן ולא אורגני, העלות לקליק במרבית התחומים תהיה נמוכה יותר מעלות לקליק באותה נישה בישראל. כדי לבחון זאת נסו למשל לגלות כמה יעלה למדביר באוהיו לפרסם מודעה תחת "הדברה באוהיו" מול מדביר ישראלי שבוחר לפרסם "מדביר ברמת־גן".
        קיים הבדל חשוב נוסף. חברות הקידום הממומן והאורגני בישראל מכירות בעיקר את השווקים המקומיים שלנו בארץ. הן אינן בקיאות באפשרויות השונות העומדות לרשותן מבחינת קידום. שכן, יש משתמשים רבים בארה"ב שמחפשים את השירותים שלהם באתרים מסוימים ולאו דווקא בגוגל. בנוסף, כפי שציינו חלק ניכר מהגולשים עדיין מחפשים במנועי חיפוש כמו בינג, רק מתוך הרגל ולכן כדאי להתאים את טכניקות הקידום גם למנוע חיפוש זה. לכן, חשוב למצוא חברת קידום ממומן ואורגני שיש לה ניסיון רב בפרויקטים של קידום אתרים בארצות הברית.

        מדוע לבחור דווקא ב INCA כחברת קידום האתרים שלכם בארה"ב?

        מעל עשור ומחצה שאנו מלווים עסקים ישראלים ועסקים בינלאומיים בפרויקטים של קידום אתרים בכלל ובמיוחד קידום אתרים בארצות הברית. בשנים הללו צברנו ניסיון במגוון רחב של טכניקות קידום שסייעו ללקוחותינו להגיע לעמודים הראשונים בגוגל ובבינג.


        אנו מציעים גם שירות של קידום ממומן בארה"ב, הכולל את כל הפלטפורמות החזקות ביותר בשוק האמריקאי התחרותי.
        יש לנו כמובן את הידע הטכנולוגי ליצור כל קמפיין בשילוב של דפי נחיתה הכוללים אוטומציה ליצירה של פאנלים מושקעים ומתוזמנים היטב. כך, אתם יכולים למקסם כל ליד ולמצוא את הדרך הנכונה להפוך אותו ממתעניין לרוכש – גם אם הוא נמצא קילומטרים רבים מעבר לים.


        שילוב של ניסיון, ידע ותוכנות מתקדמות מאפשרות לנו להציע שירות ברמת מקצועיות שעוד לא הכרתם. אנו עובדים יחד עמכם להגדיר את היעדים של העסק בצורה נכונה, ומאמינים בניטור של הקמפיין בכל רגע על מנת למקסם את הצלחתו. במידה ונדרשים שינויים והתאמות, דיוקים ושיפורים, אנו תמיד נמצאים שם כדי לבצע אותם בזמן אמת.


        אנו מעסיקים דוברי אנגלית שפת אם שיכולים למצוא עבורכם את הביטויים הנכונים לקידום, ליצור נכסים דיגיטליים שמסוגלים להניב בכל מקום בעולם, ובמיוחד בארצות הברית וישראל.


        לסיכום, כפי שניתן לראות קיים הבדל משמעותי בין טכניקות של קידום בישראל לקידום אתרים ממומן ואורגני בחו"ל. צריך להכיר היטב את ההבדלים כמו גם את הרגולציה הרלוונטית בכל מדינה. אצלנו, ב-INCA צברנו את הניסיון הרב בקידום בארה"ב, ואנו מסוגלים להעניק ללקוחותינו שירות מקצועי המבוסס על הכרות מעשית עם קידום אתרים בארצות הברית.

        צרו עמנו קשר עוד היום ונשמח להתחיל עמכם קמפיין קידום אתרים בארצות הברית שיסייע להשיג את היעדים שלכם בפריצה מעבר לים.

        *אין לראות במאמר זה המלצה משפטית בנוגע לחוקי הפרטיות בארצות הברית