המדיה החברתית ובעיקר אינסטגרם ממשיכה להיות הפלטפורמה העיקרית שבה מותגים וחברות רבים מעדיפים להתפרסם בעזרתה. יחד עם זאת, עם עלייתה של טיקטוק, חלה טלטלה משמעותית בביצועי הפרסום של המדיות השונות ובאופן גורף. אנחנו רואים יותר ויותר משווקים באינסטגרם שמשנים את האסטרטגיות שלהם כדי לחקות את הסגנון של טיקטוק, בעוד שאחרים מעדיפים להישאר עם אותה אסטרטגיה שיצרו בשנים האחרונות. חלקם אולי תוהים מהי השיטה הנכונה ואפילו שוקלים לנטוש את אינסטגרם לחלוטין. אבל רגע, אל תקחו החלטות נמהרות…
טיקטוק פופולרית מאוד ומתמקדת בתוכן ויראלי ואינסטגרם נאלצה להסתגל לכך ולנסות להתאים את עצמה לשיגעון הטיק טוק. כיום, מפרסמים רבים מכינים הפקות קריאייטיב בתבנית המתאימה לפרסום בטיקטוק אך מתאימה לשתי הפלטפורמות. טיקטוק הופכת לפלטפורמה הפופולרית יותר בקרב דור צעיר יותר (בדיוק כפי שהייתה אינסטגרם בעבר) בעוד הקהל של אינסטגרם עולה עם הגיל.
אבל עד כמה שטיקטוק גדלה, חשוב להבין שפלטפורמת אינסטגרם לא פראיירית עם 1.3 מיליארד המשתמשים הפעילים שלה ברחבי העולם. במאמר הנ"ל אנו סוקרים את 5 ההבדלים המרכזיים ביניהם.
קהלים
מה קורה בטיק טוק?
ישנם קווי דמיון רבים בין טיקטוק לאינסטגרם מבחינת בסיס המשתמשים:
- בשתי הפלטפורמות קל לשווק לקהלים מכווני רכישה.
- שתי הפלטפורמות משמשות בעיקר צעירים (35 ומטה).
- לשתי הפלטפורמות יש נוכחות חזקה בארץ וברחבי העולם.
יחד עם זאת, ישנם כמה הבדלים שיש להכיר:
כמעט כולם בטיקטוק הם בני 35 ומטה. הקהל הגדול ביותר הוא דור ה- Z (אלו שנולדו החל מסוף שנות התשעים), כאשר אינסטגרם מועדפת מאוד על ידי בני דור ה-Y(ילידי שנות 80,90) אך גם על ידי דור ה- Z.
בטיקטוק רוב המשתמשים הם נשים (57% מהמשתמשים לעומת 43% גברים). באינסטגרם המגדרים מתחלקים באופן שווה יותר: 48.4% מהמשתמשים מזדהים כנקבה ו-51.6 מזדהים כגברים.
משתמשי טיקטוק נוטים להגיב יותר לפרסומים. הם גם להוטים לקנות ולהוריד מוצרים המיועדים לאנשים צעירים יותר, כמו: משחקי וידאו, תכשיטים זולים, עיצוב הבית ואיפור, גאדג'טים, מוצרי קוסמטיקה ובשמים זולים.
משתמשי אינסטגרם עדיין מגיבים לפרסום, אבל קצת פחות מטיקטוקרים. הם מתעניינים יותר במוצרים המיועדים לשני המינים של בני דור המילניום המבוגרים יותר, כמו למשל: תכשיטים יקרים יותר,ריהוט וביגוד, יצירות אמנות במחירים סבירים, מוצרים לעיצוב הבית, מוצרי בריאות ואיפור.
משתמשי Tik Tok מגיבים היטב לתוכן אורגני ולשותפויות עם משפיענים. הם מגיבים פחות לפרסום ברור. אם עדיין החלטתם לפרסם מודעות ממומנות בטיק טוק, עשו כך שהוא יראה מקורי וטבעי (כלומר לא כמו מודעה).
ובאינסטגרם?
הקהל של אינסטגרם לעומת זאת מגיב היטב למודעות פרסומיות אך יש פחות סבירות שהתוכן האורגני שלכם יקבל חשיפה גבוהה, זה כמובן לא אומר שמדובר בתוכן לא טוב.
פורמטים של תוכן
- אינסטגרם מאפשרת לכם ליצור תוכן במגוון פורמטים:
- תמונות.
- סרטוני פיד קצרים.
- Reels (בדומה לטיקטוק).
- סטוריז.
- סטרימינג בשידור חי.
Tik Tok מאפשרת למשתמשים ליצור ולהעלות סרטונים אנכיים באורך של עד 10 דקות. זהו.
אינסטגרם נותנת לכם אמנם יותר פורמטי תוכן לעבוד איתם. זה נחמד, אבל זה גם יכול לבלבל. ניהול מודעות ותוכן בפורמטים של תמונות, Reels, סטוריז וכו' יכול להיות מורכב ולא תמיד מאפשר החזר טוב על הוצאות הפרסום (Roas).
לטיקטוק יש Roas אטרקטיבי מאוד… ועם פורמט תוכן אחד בלבד, הרבה יותר קל לנתח ולהבין נתונים.
סוגי תכנים
תוכן באינסטגרם הוא בדרך כלל מאוד ערוך, עם פילטרים ואפקטים שונים המופעלים על מנת לשפר את המראה שלהם. משתמשים רבים מעצבים את החשבונות שלהם בצורה כזו שלכל התמונות שלהם יש את אותו סגנון. כשאתם מבקרים בדף הפרופיל שלהם, אתם יכולים לקבל במהירות הבנה של סגנון ואופי העסק או האדם.
סרטוני טיקטוק נוטים להיות הרבה יותר גולמיים, לא ערוכים. יש כמובן פילטרים שניתן להשתמש בהם, אך פעמים רבות עסקים או אנשים יעדיפו לצלם סרטון מהיר ויעלו אותו באופן מיידי. במידה ותבקרו בדף הפרופיל שלהם, יהיה קשה יותר להבין את הסגנון.
גם סוג התוכן שמתפרסם באינסטגרם ובטיקטוק יכול להיות שונה. עם אינסטגרם, ההתמקדות נוטה להיות על המראה, עם טיקטוק, ההתמקדות היא יותר בנושא הסרטונים.
האמור לעיל הופך את אינסטגרם לבחירה חזקה עבור מודעות מעוצבות בקפידה.
TikTok היא בחירה טובה יותר עבור שותפויות עם משפיענים, מודעות בעלות מראה טבעי ותוכן מקורי משלכם.
הפרסום הממומן
גם אינסטגרם וגם טיקטוק מאפשרות למותגים לפרסם בתשלום בפלטפורמות שלהם. אינסטגרם מאפשרת למותגים לפרסם מודעות של תמונות וסרטונים. קהל היעד יכול לראות אותם בפיד, בסטוריז ועוד.
טיקטוק מאפשרת למותגים לפרסם מודעות סרטון באורך של עד 60 שניות. קהל היעד יכול לראות אותם בין סרטונים אחרים והם נראים כמעט זהים לפוסטים אורגניים בטיקטוק.
נתון מאוד מעניין הוא כאשר מודעות ממומנות של טיקטוק הושוו למודעות של Instagram Reels , אינסטגרם השיגו ביצועים טובים יותר מטיקטוק בלא מעט. טווח החשיפה היה גדול משמעותית, CPC היה נמוך יותר, ו- CPM היה נמוך יותר (על פי סטטיסטיקה).
אנו מייחסים חלק מההבדל הזה לאנשים שלא יודעים איך להשתמש בטיקטוק באותה מידה כמו אינסטגרם. בסך הכל, שתי הפלטפורמות עובדות טוב, אם כי מודעות Story ו-Reel פועלות בצורה הטובה ביותר באינסטגרם.
תוכן אורגני
כשמדובר ביצירת תוכן אורגני, טיקטוק תהיה טובה יותר כדי להגיע לקהל צעיר. יותר ממחצית המשתמשים הם מתחת לגיל 24 והם אוהבים תוכן אורגני.
האלגוריתם של טיקטוק גם מתגמל משתמשים המייצרים כמות משמעותית של תוכן אורגני.
האלגוריתם של אינסטגרם מתגמל משתמשים שגם אם יוצרים פחות תוכן, הם דואגים שהוא יהיה איכותי במיוחד. ככל שפיסת תוכן מקבלת יותר מעורבות, כך היא מקבלת יותר חשיפה באינסטגרם.
אם אתם רוצים להתמקד יותר באיכות ופחות בכמות, אינסטגרם עשויה להיות הפלטפורמה העדיפה עבורכם.
שותפות עם משפיענים
אם אתם רוצים לשתף פעולה עם משפיענים (וזה בהחלט מומלץ), כדאי שתדעו מה ההבדל בין שיווק משפיענים באינסטגרם לשיווק משפיענים בטיקטוק.
כפי שציינו קודם לכן, תוכן אינסטגרם נוטה להיות מלוטש יותר מתוכן טיקטוק. אם למותג שלכם יש סגנון מלוטש במיוחד, אינסטגרם עשויה להיות הבחירה הטובה ביותר עבורכם.
אם אתם מעדיפים תוכן עם סגנון יותר גולמי ובעל פוטנציאל אותנטי, שקלו לפרסם ב- Tik Tok.
טיקטוק גם טובה במיוחד ליצירת אתגרי מותג. אם אתם יכולים לפתח אתגר יצירתי ומרתק למשתמשים סביב המותג שלכם, אתם תוכלו להתחבר במהירות לקהל רחב.
לסיכום,
גם אינסטגרם וגם טיקטוק מציגות הזדמנויות שיווק ייחודיות לעסקים. חשוב להבין את ההבדלים בין שתי הפלטפורמות כדי שתוכלו לקבל החלטה מושכלת לגבי איזו מהן מתאימה לכם.
אנו ממליצים לבדוק כל פלטפורמה בעצמכם כדי לראות איזו מהן עובדת טוב יותר עבור העסק שלכם. אין תשובת קסם לאיזו פלטפורמה עדיפה, זהו שיקול אינדיווידואלי לכל עסק.