ניסיתם להעלות קצת פוסטים בפייסבוק, סרטון ביו-טיוב ואפילו אתר מושקע עם קמפיין עתיר תקציב בגוגל. אבל, כל מה שאתם עושים עדיין לא מצליח להפוך אתכם למותג מוביל בתחום. מולכם, אתם רואים מותגים שנבנים כמעט ברגע, עם נוכחות דיגיטלית מרשימה. הם מופיעים לפניכם בכל מקום, בזמן שאתם גולשים באתרי חדשות, בפוסטים ממומנים בפיד ואפילו בתיבת המייל שלכם.

איך המתחרים עושים זאת? מסתבר שכל מה שצריך זו אסטרטגיית שיווק דיגיטלי נכונה שנבנתה על ידי מומחים בתחום.

ההבדלים בין שיווק מסורתי לשיווק דיגיטלי – יתרונות וחסרונות

כניסת האינטרנט לכל בית הובילה לשינויים משמעותיים בעולם השיווק. אם בעבר בעלי חברות היו מפרסמים בעיתונות, בטלוויזיה, באמצעות פליירים או בפרויקטים של שיווק טלפוני, כיום כמעט כל עסק משקיע את תקציב השיווק בדיגיטל.

קיים דמיון בין חלק מאפיקי הפרסום המסורתיים הללו, לפרסום והשיווק הדיגיטלי, אך גם שלושה הבדלים חשובים שכדאי להכיר לפני שמתחילים לקבוע אסטרטגיית שיווק דיגיטלי. נעמוד על הבדלים אלה בקצרה.

קהל היעד

באפיקי הפרסום הקלאסיים היה קושי ממשי לפנות לקהלי היעד. המפרסמים השתמשו במדיום הפרסום ופנו לקהלים באמצעות הערוצים בהם הם צופים, העיתון שהם קוראים וכן השעות בהם קהל היעד פנוי להאזנה. לעומת זאת, פילוח קהלים בשיווק דיגיטלי הוא הרבה יותר ממוקד ומפולח. המפרסם יכול לדעת כי הוא פונה לאישה, בשנות הארבעים, מעיר זו או אחרת. הוא גם מכיר את תחומי העניין שלה. זאת, בניגוד לפניה לקהלים בגילאים שונים, הצופים בערוץ הטלוויזיה בתוכנית מסוימת.

מחיר הפרסום

הפרסום במדיה המסורתית היה עולה סכום כספי לא מבוטל. עד היום מותגים גדולים עדיין משקיעים מיליוני שקלים במדיה זו, לאו דווקא כדי לפרסם מוצר חדש, אלא יותר כדי לשמור על נוכחות המותג שנצרבת בזיכרונו של הקורא הנחשף לפרסומת. לעומת זאת, בעולם הדיגיטלי מרבית הפרסום מבוסס על פעולה שביצע הגולש כמו הקלקה על מודעת פרסומת או צפיה בסרטון. לכן, קמפיינים יכולים להיות ממוקדים יותר וזולים משמעותית. בזכות היתרון הזה היכולת לבצע אסטרטגית שיווק דיגיטלי אינו שמורה רק לעסקים בינוניים או בעלי ממון, וכל עסק קטן גם של אדם אחד יכול להתחיל קמפיין ולהשיג את מטרותיו.

אפיקי הפרסום

בעבר, אפיקי הפרסום היו מוגבלים מאוד, רק לאמצעי המדיה המוכרים. נהוג להגיד ש"המדיום הוא המסר" בתחום זה, וחברה שפרסמה בעיתון או בטלוויזיה, מיתגה את עצמה כבעלת ממון. היום, כל חברה יכולה לבחור בין מאות אפשרויות שונות, והעובדה כי העסק מפורסם אינה משמשת כסמל סטטוס. חשוב לציין גם כי העובדה שקהלי היעד מוצפים בפרסומות הובילה לאורך השנים האחרונות ל"עיוורון פרסום" ולכן חשוב להשתמש בשירותיה של חברה המתמחה בבניית אסטרטגיית שיווק דיגיטלי שמסוגלת לסייע לעסק להתבלט מול מתחריו והפרסומות האחרות.

מהי אסטרטגית שיווק דיגיטלי ולמה היא טובה לכל עסק?

אסטרטגיית שיווק דיגיטלי היא למעשה תוכנית שכוללת את אפיקי הפרסום והשיווק השונים, כדי להשיג מטרות שונות בקידום העסק או המותג. בין המטרות הללו תוכלו למצוא מודעות למותג, מכירות של מוצרים ושירותים או יצירה של קהל מתעניינים.

כדי להגיע באופן אפקטיבי להשגת המטרות מבוצעות תוכניות שונות המבוססות על הכרות עם שיווק מותגים דומים. אין זה חייב להיות מתחרה ישיר. אך, כמובן יש יתרון גדול לבנייה  לדוגמה של אסטרטגיית שיווק דיגיטלי עבור חברות ביגוד, על ידי מומחים בתחום ששיווקו בעבר מותגים באותה נישה.

החברה המתאימה לנתח את הפוטנציאל של העסק, ולקבוע את אותה אסטרטגיה צריכה להגיע ממספר עולמות תוכן שונים. ראשית, עליה כמובן להכיר את העולם של השיווק, הקידום והפרסום הדיגיטלי על בוריו. להכיר את הפלטפורמות השונות המשמשות לפרסום, להכיר דרכים אחרות לפרסום אורגני, שימוש במשפיענים ועוד. מלבד זאת, עליה להכיר את הדרך הנכונה לבצע מחקר שוק ולדגום באופן אפקטיבי קהלים, כדי לבנות פרופילים שונים (אווטארים) של קהלי יעד פוטנציאליים. נרחיב על נושא זה בהמשך.

חלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה תלוי גם במשאבים השונים העומדים לרשותה של החברה. החל מתקציבי פרסום וקידום וכלה בזמן המוקדש לצורך הקמפיינים. למשל, אם מדובר בשיווק של אירוע העומד להתקיים חודשיים לאחר תחילת הקמפיין, ישנו זמן מוגבל לקידומו ולכן תקציב הפרסום יתפרש באופן מוגבל, בשבועות שנותרו עד לאירוע. לעומת זאת, אם מדובר בקמפיין ארוך טווח, ניתן לפרוש את התקציב למשך חודשים או שנים, ולהגיע למטרות הקמפיין אט אט.

איך למעשה אסטרטגיה דיגיטלית טובה בנויה?

בתחום השיווק קיימים מודלים תאורטיים לתכנון אסטרטגיה שנים רבות לפני שהתחיל העידן הדיגיטלי, ודף האינטרנט הראשון עלה לאוויר. באותם ימים, השיווק בוצע על ידי מערכות העיתונים וכרזות שהופצו ברחבי העיר. היום, כמובן שיש הרבה יותר אפשרויות העומדות בפני בעלי העסקים.

אך, הבסיס התיאורטי של בניית האסטרטגיה השיווקית נותר כשהיה, גם כאשר מבצעים אסטרטגית שיווק דיגיטלי ולא רק שיווק מסורתי. בסיס זה מבוסס על שלבים שונים שאסור לדלג על אף אחד מהם כדי להגיע לתוצאות מקסימליות.

השלבים הללו בקצרה הם:

  1. מחקר שוק
  2. קביעת יעדים
  3. בחירת אמצעי וערוצי שווק

נרחיב מעט על כל אחד משלושת השלבים הללו כדי שתוכלו לבצעם באופן מיטבי.

1.    מחקר שוק

לפני שמחליטים איך מתחילים לשווק את המוצרים והשירותים לקהל היעד, חשוב להכיר היטב את דרכי ההגעה לקהל היעד, המקומות בהם ניתן למצוא אותו במרחב הדיגיטלי ועוד.

בתחום הזה הכלי החזק ביותר שלנו הוא פלטפורמות דיגיטליות המנתחות את הפעילות השיווקית ברשת של המתחרים הגדולים בתחום. למשל, אם רשת פיצות  רוצה לגלות איך לפנות באופן המיטבי ללקוחות פוטנציאליים, היא יכולה ללמוד רבות מהדרך שבה המתחרה שלה עושה זאת.

כל מותג שמתחיל את הקמפיין עם מחקר שוק יכול לחסוך כמות גבוהה של טעויות בעתיד. כיום יש כמובן כלים דיגיטליים ללמידת הפעילות של המתחרים ברשת.

קיימות חברות המתמחות בביצוע מחקרי שוק כאלה, אך יש לזכור כי מדובר בעלות נוספת. תוכלו לקרוא מדריכים רבים ברשת על הדרך הנכונה לבצע מחקר שוק למותג, או להסתייע בשירותינו וניסיוננו בתחום של מחקרי שוק כחלק מכל פרויקט שבו אנו בונים עבורכם אסטרטגיית שיווק דיגיטלי.

2.    קביעת יעדים

לפני שקופצים למים ומתחילים ליישם אסטרטגיית שיווק דיגיטלי חדשה, יש לקבוע דרכים שונות כדי לדעת שהיעדים הללו אכן ריאליים, ולמדוד האם מטרות הקמפיין אכן הושגו. לכן, נהוג להשתמש במודל המכונה בקיצור SMART – ראשי תיבות (בלועזית) של: יעדים ספציפיים, מדידים, ניתנים להשגה, רלוונטיים וניתנים לתזמון באמצעות לוחות זמנים.

כל אחד מהחלקים הללו של מודל SMART הוא עולם בפני עצמו, שצריך ליישם שלב אחר שלב. לכן, ננסה להכנס לשלבים הללו, לפרט מהי כל אות במודל SMART, ולעמוד על היישום של יעדים אלה בהקשר של עולם השיווק הדיגיטלי:

  • קביעת יעדים ספציפיים (S)

היעדים שנקבע מתחלקים לשני סוגים עיקריים. היעדים הכלליים של העסק. לדוגמה: הגדלת מספר הלקוחות, כניסה למודעות של לקוחות באזור ירושלים, חדירה לשווקים בחו"ל. לאחר מכן נגדיר את היעדים במונחים הרלוונטיים לשיווק הדיגיטלי. למשל:
"כניסה למודעות של לקוחות באזור ירושלים" – יוגדר הגדלת מספר החשיפות באזור ירושליים לעשרת אלפים חשיפות בחודש הקרוב למודעות באתר YNET.
חדירה לשווקים בחו"ל – יתורגם ל: "העלאת קמפיין ממומן בפייסבוק ובגוגל ל-5 מיליון קליקים בארה"ב ובמדינות X.Y. Z באירופה".
אחרי שהגדרנו המטרות הכלליות של העסק במונחים מדידים ופעולות בשיווק הדיגיטלי אפשר להמשיך הלאה.

את הגדרת היעדים הזו קשה מאוד לעשות לבד. משום שאנחנו לא מודעים עדיין למלוא הפוטנציאל שהעסק יכול להגיע אליו. לכן, חשוב להתייעץ עם יועץ עסקי המתמחה בתחום הדיגיטל או חברה שמתמחה בניתוח קמפיינים של שיווק דיגיטלי ויכולה להמליץ על בחירת היעדים הנכונים לחברה בשלב הנוכחי של התפתחותה.

למשל, חברת הזנק קטנה שעדיין לא השיקה את המוצר יכולה לעסוק בקמפיין שמטרתו למתג את הפוטנציאל של המוצר ולסייע בגיוס הון. חברה שכבר יש ברשותה מוצר בשלבי ההתפתחות הראשונים שלו יכולה להתחיל לשווק גם את המוצר עצמו, ללקוחות עתידיים, כאשר יעבור משלב הבטא למוצר עובד. לעומתם, עסקים קטנים שמציעים שירותים הם כמובן בשלב מתקדם יותר, ועליהם להגדיר יעדים הקשורים למיתוג והגדלת הקהלים החשופים לשירותי העסק.

כעת, לאחר שהגדרנו את היעדים באופן כללי אנו מוכנים להכנס יותר לעומק ולהדגיש את היעדים באופן מדויק יותר.

  • קביעת יעדים הניתנים למדידה (M)

אנחנו יכולים להסתפק בהגדרה של יעדים באופן כללי ומעורפל, אך אז יהיה קשה מאוד לגלות אם עמדנו בהם. למשל, הגדלת מספר הלקוחות שלנו היא יעד כללי מדי. אנו יכולים להגדיר את היעד באמצעות אחוזים כמו "הגדלת כמות הלקוחות שלנו ב-50%” או “הגדלת כמות הלקוחות החדשים שלנו ב-1000 לכל חודש השנה”.

הדרך לעשות זאת היא באמצעות הגדרה מדויקת של המצב הנוכחי בעסק. החל מכמות האנשים העוקבים אחר המותג ברשתות החברתיות, כמות האנשים הנכנסים לאתר הבית וכן לדפי הנחיתה.

יש לבצע ניתוח מדויק של הקמפיינים השונים שבוצעו עד כה ולבחון את ההצלחה של כל אחד מהם.

בנוסף, חשוב לבדוק את ההצלחה בפניה לכל אחד מקהלי היעד השונים של המותג בעבר. למשל: "האם המכירות לנשים הצליחו יותר מלגברים?", "האם ישנם טווחי גילאים הצורכים את המותג יותר מאחרים?", "האם המותג מבוקש יותר במדינה או עיר מסוימת?".

לאחר שהנתונים הללו נאספו מבחינה מספרית, אפשר להתחיל לקבוע יעדים עתידיים המגלמים שיפור בכל אחד מהמדדים הללו. למשל, הוספה של קמפיינים המושכים לקוחות רבים נוספים מעיר בה יש ביקוש למותג, פתיחה של ליין מוצרים דיגיטליים המתאים גם לפלח רחב יותר של אוכלוסייה מבחינת גיל, שפה או תרבות.

לאחר שהגדרנו את היעדים באופן מספרי קל יהיה לבחון האם מטרות הקמפיין הושגו לאחר שהתחיל, לבצע שינויים והתאמות במהלכו ולאחר מכן לבחון אם בסוף הקמפיין היו אפיקים שהובילו להשגת היעדים. בשלב הבא ניתן יהיה להקדיש יותר משאבים לאפיקים אלה, ועל כך נדון בהרחבה בהמשך המאמר.

  • יעדים ניתנים להשגה (A)

כולנו חלמנו כשהיינו קטנים לעבוד במקצוע מסוים, להרוויח סכום מסוים או להיות בעלים של צעצוע, חנות או בעל חיים כלשהו. מרביתנו לא הגשמנו חלק מהיעדים הללו לא בגלל חוסר בתקציב, אלא רק משום שהיעדים לא היו ניתנים להשגה.

בעל דוכן לימונדה קטן ששואל להגיע לאלף שקלים ביום, אלפיים שקלים ביום או מיליון שקלים ביום יכול להיות דוגמה מצוינת לכך. קביעת יעדים שאינם ראליים לא מקרבת אותנו ליעד אלא דווקא מרחיקה אותנו ממנו.

לכן, חשוב לנסות לבחון את ההצלחות שלנו בעבר מול הצלחות ריאליות הצפויות לנו בעתיד. ניתן גם לעשות זאת על ידי בחינה של הצלחות המתחרים שלנו, בעלי המשאבים הדומים לאלה שאנו נוכל להשקיע. נדגים זאת בקצרה באמצעות השוואה של השגת יעדים בתחום הרכב במדינה אחרת:

חברת רכב כמו יגואר עשויה להגיע ליעדים שנתיים שונים מחברת רכב כמו מיצובישי למשל. טאטא ההודית בעלת יגואר הרוויחה ברבעון הרביעי של שנת 2023 501 מיליוני דולרים. עסקים אחרים המתמחים בייצור כלי רכב אחרים בהודו לא התקרבו כמובן למספרים הללו. לכן, עבור יגואר יעד של 500 מיליוני דולרים לרבעון יחשב ריאלי, בעוד לחברות קטנות יותר יעד של 50 מיליוני דולרים יעקוף את התחזיות.

עשוי להיות מאוד מפתה להציב לכם ולצוות העומל על השיווק עבורכם יעדים שאפתניים וגבוהים מאוד. אך קביעה של יעדים ברי השגה, שעדיין מאתגרים את הצוות ונמצאים בהישג יד תהיה הדרך הנכונה ביותר עבורכם. חשוב לזכור כי בתחום השיווק הדיגיטלי צמיחה הדרגתית ועקבית תוביל לשורת רווח שנתית גדולה יותר מאשר קפיצות זמניות ודרסטיות.

איזה יעד יהיה ריאליסטי עבורכם? גם פה חשוב לשבת עם חברה שמתמחה בניתוח הפעילות העסקית שלכם כיום, ולבחון מה הפוטנציאל הראלי שאפשר להגיע אליו. כך, תוכלו לבנות יעדים באופן מושכל יותר.

  • יעדים רלוונטיים

היעדים שאתם צריכים לבדוק בעולם הפרסום הדיגיטלי מגיעים ממגוון רחב של עולמות תוכן. לכן, חשוב לבדוק נתונים שיהיו רלוונטיים להשגה של המטרות הכלליות שלכם.

למשל, אם אתם מגדירים כיעד בנייה של המותג בקרב קהל דתי לאומי, יש לבצע את הבדיקה באתרי האינטרנט ואמצעי המדיה האחרים הפונים לקהל יעד זה. אם אתם רוצים לפנות לקהל צעיר, אך מגלים כי כיום פונה בעיקר קהל מבוגר וצורך את המוצרים, יתכן ותצטרכו לשנות את היעד לפנייה לפלחי אוכלוסייה נוספים.

לכן, כל אחד מהיעדים שאתם מגדירים צריך להיות מבוסס לא רק על המטרה הסופית להצלחת העסק, אלא גם על מטרות הביניים שלכם.

בהקשר זה כדאי להכיר מושג נוסף המכונה בלעז KPI או מדדי ביצועים מרכזיים. לכל יעד צריכים להיות מדדי מפתח שכוללים: תעבורה לאתר, שיעורי המרה, כמות עוקבים, שיעורי פתיחה של תכתובות אי-מייל, לחיצה על באנר בפרסום, צפייה בסרטונים אודות המותג ועוד. מעקב אחר המדדים הללו יספק לכם תובנות חשובות הנוגעות לאפקטיביות של מאמצי השיווק שלכם.

  • יעדים ניתנים לתזמון (T)

החלק החשוב האחרון במודל SMART קשור לתזמון של השגת כל אחד מהיעדים. חשוב לדעת כי לכל יעד יכול להיות דד-ליין שונה לחלוטין. למשל, אתם יכולים להחליט שתוך שלושה חודשים אתם רוצים להכפיל את כמות הכניסות לאתר שלכם שמסתיימות ברכישה. לעומת זאת, היעד של כמות הלקוחות שמגיעים לאתר ללא ביצוע רכישה יכולה להיות תחומה לכל חודש בנפרד.

כאשר אתם מקצים קווי זמן ספציפיים להשגת היעדים, אתם משיגים שתי מטרות. הראשונה, אתם יכולים לבחון לאורך כל פרק זמן האם אתם מתקרבים להשגת היעד. אם אינכם מתקרבים אליו תוכלו לבחור להקצות לו יותר משאבים.

למשל, אם בחרתם להכפיל את כמות הכניסות לאתר, ולא הצלחתם לעשות זאת בשבועיים הראשונים של החודש, תוכלו ליצור אבני דרך קטנות יותר בתוך אותו חודש, ובשבועיים הנוספים להקדיש תקציב פרסום גדול יותר. כך, בסוף החודש תוכלו לראות אם המאמץ הנוסף הצליח לשנות את קצב כניסת הגולשים לאתר שלכם.

3. בחירת אמצעי וערוצי שיווק

השלב הבא של תכנון אסטרטגיית שיווק דיגיטלית הוא בחירת אמצעים וערוצי שיווק המתאימים ליעדים שלכם.

אתם יכולים לעבוד עם רשימת היעדים המפורטת שהצבתם לעצמכם ולפיה לבחור את אפיקי הפרסום והשיווק המתאימים. למשל, אם אתם רוצים לבנות מותג, תוכלו להקים אתר אינטרנט מושקע ומתאים למותג שלכם, להתחיל קמפיין ברשתות החברתיות לשווקו ואף להעלות סרטונים ביו-טיוב עם המותג החדש.

כדאי לזכור כי מבחינת הלקוח, גם אם המותג שלכם נוצר לפני חודש, אם הנוכחות שלו מרשימה הוא ישמח לעקוב אחר המותג החדש.

התאמת האסטרטגיה לקהל היעד

חשוב לזכור כי אסטרטגיית שיווק דיגיטלי מושפעת מפרמטרים רבים. החל ממאפייני החברה והמוצר, מאפייני השוק (גורמי מיקור ומאקרו כלכליים) וכמובן מאפייני הלקוחות הפוטנציאליים (המכונים קהל היעד של המוצר).

בתחום זה חשוב לזכור כי יש ארבעה סוגים של לקוחות:

  1. Early Adapters – לקוחות שאוהבים לחפש מותגים ומוצרים חדשים ולנסות אותם לפני לקוחות אחרים. הם לא נבהלים מכך שמדובר במותג חדש – ולכן רצוי לפנות אליהם בטון המדגיש את חדשניות המוצר.
  2. יזמים – יש לקוחות שאוהבים לשמוע על מוצר חדש עוד לפני שהוא יוצא לשוק. כחלק מאמצעי השיווק שלכם אתם יכולים להכין "טיזרים" למוצר ולאתר את הלקוחות שמתעניינים בו בתחילת הדרך.
  3. רוכשים מוקדמים – הרוכשים הראשונים שמגיעים אליהם מהאוכלוסייה הכללית. הם קונים את המוצר רק לאחר שהוא מוכן לחלוטין וכבר הגיע לחנויות. לכן, חשוב להדגיש בפניהם את יתרונות המוצר ולהבהיר שהוא כרגע ניתן לרכישה. אין זה משנה אם מדובר על מחשב חדש, קורס דיגיטלי או כל מותג אחר.
  4. רוכשים מאוחרים – הקבוצה השנייה של הרוכשים מהאוכלוסייה הכללית, שרוצה לראות כמות גדולה של המלצות לפני שהיא רוכשת את המוצר. אמצעי השיווק לאוכלוסייה הזו יהיו שילוב בין יתרונות המוצר עצמו לבין המלצות של לקוחות קודמים. עבור קבוצת אוכלוסייה זו, חשוב להראות כי רבים רכשו את המוצר לפניהם.
  5. הקבוצה האחרונה החמישית היא של לקוחות הנמנים עם הרוכשים המאוחרים, והיא קבוצה שתרכוש שנים רבות לאחר שהמותג הוקם. היא מכונה Late Adapters, ואסטרטגיית השיווק ללקוחות אלה קשורה במידה רבה למיתוג והוכחה שהמותג נמצא בשוק כבר עשורים רבים. בדרך כלל, לקוחות אלה יהיו מבוגרים יותר, ופחות יצרכו את המוצרים באפיקי השיווק הדיגיטליים. הם יעניקו חשיבות רבה יותר לפרסום בטלוויזיה, ברדיו ובאמצעי השיווק האחרים. ניתן להגיע לקבוצה זו בדיגיטל באמצעות פלטפורמות המיועדות לקהל מבוגר.

התאמת האסטרטגיה הדיגיטלית בהתאם לשינויים שמתרחשים

כאשר בוחרים במתודות שונות כדי ליישם אסטרטגיית שיווק דיגיטלי חשוב לקחת בחשבון שאותה אסטרטגיה צפויה להשתנות לאורך זמן הקמפיין.

למשל, כאשר ממצים לחלוטין קהל יעד באזור גאוגרפי מסויים, לפי פילוח דמוגרפי, יתכן ותצטרכו ליצור את אותו קמפיין גם באזור סמוך. למה הכוונה? אם יצרתם קמפיין החולש על תל אביב־יפו, על גבעתיים, חולון ורמת-גן. תגלו כי בתחילת הקמפיין אתם זוכים לקבל פניות רבותמאותו אזור, אך לאורך חיי הקמפיין קהל היעד שנחשף למודעות שלכם הצטמצם משמעותית.

בשלב זה צריך לבצע פעולות להרחבת קהל היעד מבחינת – גיל, אזור גיאוגרפי, מצב משפחתי, תחומי עניין ועוד.

השינוי הזה יכול להתרחש גם במקרים כפי שציינו לעיל, כאשר אתם מגלים שהלקוחות המתעניינים יותר במוצרים שלכם ורוכשים אותם אינם משתייכים לאווטאר, הדמות שהגדרתם כלקוח פוטנציאלי.

למשל, אם עו"ד יוצר אסטרטגיית שיווק דיגיטלי לזוגות שמתגרשים, ופונה לזוגות בגיל מבוגר, ייתכן והוא יגלה כי דווקא קהל צעיר יותר פונה אליו. הצורך בשמירה על מגבלות האתיקה של עורכי־דין מונע ממנו לפנות ישירות בפרסום ממוקד. לכן, עליו לשנות את האסטרטגיה ולהתמקד בשיווק תוכן, ביצירת נוכחות דיגיטלית בעמוד הפייסבוק ובשיווק שאינו נחשב ל"אגרסיבי". שינויים של קהל היעד ישנו את השפה המופיעה בפוסטים השונים, את הדוגמאות המומחשות באתר ואפילו את התמונות המופיעות בעמודי הנחיתה לקהל צעיר יותר. שינויים אלה מתרחשים בזמן אמת לאורך חיי הקמפיין כדי לטייבו.

לסיכום, כפי שניתן לראות אסטרטגיית שיווק דיגיטלי היא תחום סבוך ומורכב, שכולל בתוכו היבטים רבים. החל מבנייה חכמה של היעדים שלכם באמצעות מודל SMART, הבנה ופילוח של קהלי היעד בצורה נכונה, בנייה נכונה של אפיקי הפרסום כדי להתאים להשגת היעדים שקבעתם וכמובן גם התאמה לתקציב העומד לרשותכם. אצלנו תוכלו לקבל את כל השירותים הללו תחת מטרייה אחת, מהצעד הראשון ועד להגשמה של היעדים שהצבנו עמכם.