אתם מביטים בנוכחות הדיגיטלית של המתחרה הגדול שלכם ברשת, בחיפוש פשוט בגוגל, ואינכם מבינים. הרי שניכם התחלתם באותו זמן את העסק, ופניתם לאותו קהל יעד. החנות שלכם באותו גודל, והמוצרים או השירותים באותם סטנדרטים. אך, משום מה למתחרה שלכם יש איזה סוד שגורם לו להשיג לקוחות במהירות הבזק. אם אתם בודקים ברשת, האתר שלו תמיד מופיע ראשון או שני. בעוד, האתר שלכם מדשדש בעמוד השני או השלישי של תוצאות החיפוש.

כיצד הוא עושה זאת? הסוד הוא בהכרות מעמיקה עם הדרך שבה גוגל מדרגת את תוצאות החיפוש ושימוש בטכניקות של קידום אתרים (SEO). אז אם יש לכם עסק קטן, בוודאי חיפשתם מדריך מקיף לתחום הזה – כדאי לשמור את המאמר הזה בכל פעם שתרצו לקדם את האתר שלכם.

איך מבצעים קידום אתרים?

קידום אתרים כולל בתוכו מגוון רחב של פעולות שיש לבצע באתר עצמו ומחוץ לו. הפעילות מבוססת בראש ובראשונה על יצירת אתר שיהיה מיועד לא רק למנוע החיפוש, אלא בראש ובראשונה לגולשים המתעניינים בתחום שלכם. הגולשים רוצים לראות אתר שכולל תוכן מקורי ומעמיק על הנישה בה אתם עוסקים, הכולל מענה על שאלות שעולות בראשם כאשר הם נזקקים לשירות.

בנוסף, הם מעוניינים לגלוש באתר ללא תקלות, גם מהמחשב וגם מהטאבלט או הטלפון. אתר שנתקע, שהתוכן בו קשה לקריאה בגלל שצבע הרקע דומה מדי לצבע הטקסטים או שהחלקים השונים באתר נעלמים או מרצדים – לא יעניק חוויה טובה למשתמש. לכן, גוגל פחות יקדם את האתר הזה וכנראה לא ידרג אותו גבוה בתוצאות החיפוש. התחום הזה משלב חווית משתמש טובה, עם קוד תקין שבו בנוי האתר.

מעבר לשני הנושאים החשובים הללו יש מגוון משימות שיש לבצע כאשר מתחילים פרויקט של קידום אתרים. לכן, נוביל אתכם שלב אחר שלב בדרך לאתר שיש לו פוטנציאל.

מה כתוב באתר – הכינו תוכן איכותי ומעודכן

זוכרים שלפני מספר שנים התוכן שכולם חיפשו באינטרנט היה הקורונה? לא משנה באיזה תחום עיסוק אנשים פעלו, האתרים הותאמו לעבודה מקוונת ולבידוד. תוכן חדש נוצר והטרנד משך גולשים רבים לקרוא מאמרים הנוגעים לבריאותם. עם זאת, כיום, כאשר הנושא כבר אינו בכותרות, התוכן כבר אינו רלוונטי. לכן, אתרים שאינם מתעדכנים בתכיפות ואינם מוסיפים תכנים חדשים, עשויים לגלות שגם אם היו בעמוד הראשון, פתאום קשה מאוד למצוא את האתר – הוא הידרדר אחורה במיקומים.

לכן, המשימה הראשונה שלכם כבעלי האתר היא לחשוב על הנושאים שהגולשים שלכם ירצו לחפש כאשר הם מגיעים אליכם. לאחר מכן, כתבו מאמרים רלוונטיים בתחומים הללו תוך כדי שימוש בביטויים נפוצים לתחום. למשל חנות אופניים תשתמש כמובן במילה "אופניים" ויכולה גם להוסיף "רכיבת שטח" או "רכיבה ספורטיבית". חנות של חלונות יכולה להשתמש במילות מפתח כמו "חלונות", "משקופים" או "זגוגית לחלון". כל הביטויים הללו מכונים בעגה המקצועית של קידום האתרים "מילות מפתח" או ביטוי מפתח".
את הטרנדים בחיפושים לפי תקופת זמן, תוכלו לבדוק דרך גוגל טרנדס >

תפקיד חשוב נוסף יש למאפיין שאנו זוכרים עוד מהתיכון. כמות המילים המופיעה במאמר. כיום גוגל מעניק יחס מועדף למאמרים מקיפים המעניקים מידע רב, ואינם חוזרים על עצמם, שכוללים אלף, אלפיים ואף שלושת אלפי מילים. המאמרים הארוכים הללו שמשמשים כמדריך (ממש כמו זה שאתם קוראים עכשיו) הם הנשק הטוב ביותר של מקדמי האתרים. אז אם היום האתר שלכם מכיל רק מאמרים קצרים, כדאי לשקול לעדכן אותם ולהוסיף להם נפח. כמובן, שחזרה מונוטונית על אותו משפט במאמר בניסוחים אחרים לא תעניק לכם ערך מוסף, ואף עשויה לפגוע בכם. לכן, וודאו כי אתם מסוגלים להשתמש ביריעה הדיגיטלית הארוכה הזו, של כל עמוד באתר, באופן שיעניק את מלוא המידע המעניין את הגולשים שלכם.

המנעו מהצפה של מילות מפתח

בעבר היה נהוג להציף את המאמרים במילות מפתח ולחזור עליהן כמעט בכל שורה. כיום, זהו מוכר כמאפיין של אתר "זבל", הכולל תוכן משעמם ולא רלוונטי לקורא. מנוע החיפוש של גוגל כמעט ואינו מתייחס לאתרים כאלה, וגם פה מעניש את אלה שמגזימים עם חזרה על מילות המפתח. בהקשר זה נהוג להתייחס לצפיפות מילות המפתח. כלומר, אחוז הפעמים שהן מופיעות במאמר ביחס לאורך המאמר כולו. ישנה נוסחה לחישוב צפיפות ביטוי המפתח הקושרת בין מספר המילים למספר הפעמים שבו מופיע ביטוי זה.

הנוסחה הנפוצה ביותר בתחום הזה כדי לזהות את צפיפות התוכן (המחושבת באחוזים) היא כמות ההופעות של ביטוי המפתח חלקי מספר המילים. למשל אם מילת המפתח מופיעה שלוש פעמים במאמר שיש בו שלוש מאות מילים, צפיפות מילות המפתח היא 1% (3 חלקי 300 שווה ל 1 חלקי 100, אם נחזור אחורה לשיעורי המתימטיקה: אחוזים מופיעים כשבר בו המכנה הוא מאה).

כיום, הדעות חלוקות בתחום קידום האתרים מהי צפיפות מילות המפתח המומלצת. במרבית המקרים לא מומלץ לעבור צפיפות של 3%, אך ישנם מקרים של קידום אגרסיבי בו יעלו ביטוי מפתח בצפיפות גבוהה יותר.
אם אינכם רוצים להתעסק בחישובים, תוכלו להיעזר בתוסף כרום SEOquake >

אל תוותרו על שימוש בדוגמאות

האם שמתם לב איך המאמר שלנו כתוב? הוא עוסק בנושא ומספק הסבר קצר וגם דוגמאות שונות מעולמות התוכן בנישות של כל מאמר. הדוגמאות מאפשרות לקוראים שלכם להבין לעומק את הנושא עליו אתם כותבים. כך, הקוראים יכולים להזדהות עם הנאמר, ולראות כיצד הם משתמשים בשירותים או המוצרים שלהם כחלק מחיי היומיום שלהם. למשל, חנות איפור הכותבת מאמרים הרלוונטיים לאיפור שפתיים או עיניים, ומעניקה דוגמאות לאיפור לחתונה, תוכל למשוך גולשים רבים שיקראו את התוכן הזה.

שימוש חכם במאמרים איכותיים מוסיף לכם גם "נקודות" במנוע החיפוש של גוגל בעוד דרך. ככל שיש יותר גולשים שנשארים לעיין בתוכן מעניין באתר שלכם, ונשארים בדף זמן רב יותר, תוך שהם גוללים מטה וקוראים בשקיקה, כך אותו עמוד זוכה לדירוג גבוה יותר.

כעת לאחר שהכרתם היטב את חשיבות התוכן, נוכל לעבור לנושא חשוב נוסף. הדרך שבה מנוע החיפוש של גוגל "תופס" את חשיבות האתר שלכם. הדבר מתבצע באמצעות קישורים (לינקים) מאתרים אחרים בתחום דומה.

קישורים חיצוניים

האם שמתם לב שאם אתם קוראים אתרים שונים, מופיעים בתוך המאמר בחלק מהמילים קישורים לאתר אחר? הקישורים הללו הם חלק מהסודות של עולם קידום האתרים.

בעולם קידום האתרים נהוג לחלק את הקישורים לשני סוגים. קישורים פנימיים המפנים בין העמודים השונים באתר וקישורים חיצוניים, המפנים מאתרים אחרים לאתר שלכם או מהאתר שלכם החוצה לאתר חיצוני.

מדוע בעצם גוגל מייחסים חשיבות לקישורים אלה? הדרך של האלגוריתם לגלות איזה אתר נחשב לסמכות (אוטוריטה) בתחומו היא באמצעות כמות הקישורים אליו מאתרים איכותיים. לדוגמה, כתבתי מאמר מקיף העוסק בדרך הנכונה להרדמת תינוקות. אתרים שונים הפונים לקהל יעד של הורים מפנים למאמר זה. מנוע החיפוש בוחן את הדף, ומגלה כי אכן הוא קשור לתחום ההורות, ומעניק ערך מוסף לגולשים. לכן, כאשר גולשים אחרים יחפשו ביטויים כמו "איך להרדים את התינוק?" או "השכבה עצמאית" הם ישמחו שהאתר יופיע בתוצאות הראשונות.

לכן, מקדמי האתרים המקצועיים מחפשים אתרים בעלי דירוג גבוה, ומפנים מהם קישור לאתר שלכם. הקישור יכול להיות לעמוד הבית או לעמוד העוסק בביטוי המקודם. למשל, אם נחזור לדוגמה הקודמת, יתכן וקישור מאתר סמכותי ומוכר כמו חנויות לבגדי תינוקות, יכול להקפיץ בימים אחדים את הדירוג של אתר של יועץ שינה. כך עובד למעשה קידום אתרים לעסקים קטנים – באמצעות קישור מאתרים של מותגים מוכרים או גדולים יותר, שכבר בנו את הסמכותיות שלהם לאורך השנים.

כעת, מעבר לנושאים הקשורים לתוכן ולקישורי האתר, ישנו תחום חשוב נוסף הקשור לפן הטכני של קידום אתרים. נרחיב עליו מעט.

אופטימיזציה טכנית – כיצד האתר בנוי מאחורי הקלעים

כאשר אנו מביטים באתר אינטרנט, אנו רואים גרפיקה ותמונות לצד מילים כתובות. אך, אם נסיט לרגע את הוילון ונסתכל מאחורי הקלעים נגלה את ה-DNA האמיתי של האתר. זהו הקוד שבו הוא בנוי. מי שקצת יותר מתמצא בתחום הזה יודע כי יש היבט טכני חשוב לקידום האתרים.

הקוד שבו בנוי האתר צריך להיות בנוי נכון. מתכנתים מתחילים יכולים לגרום לדפים להראות נהדר, אך מאחורי הקלעים מנוע החיפוש של גוגל לא מסוגל להבין באמת איזו תמונה מייצגת את המוצרים שלכם, ואיזו תמונה נועדה רק לקישוט.

ישנם חלקים שונים בדף שעשויים להראות נהדר בצפייה במסך המחשב, אך אם מביטים על האתר מהטלפון חצי מהעמוד נחתך. כל זאת קשור לדרך שבה נבנה האתר.

בנוסף, כיום יש גם חשיבות גבוהה להתאמה לגולשים בעלי מוגבלויות פיזיות המשתמשים באמצעים שונים כדי לגלוש באתר שלכם. בעלי לקויות ראיה ועיוורים יכולים לשמוע את תוכן האתר, ואפילו לנווט בו בלי לראות את התפריט בפועל. זאת, אם האתר נבנה בצורה נכונה מבחינת נגישות. מאחורי כל תמונה באתר שלכם יכול להיות טקסט שתוכנות מסוימות יודעות להקריא ולתאר. למשל, אם יש באתר של וטרינר תמונה של חתול חולה המטופל במסירות, התוכנה תדע להקריא זאת לגולש.

מעבר לנגישות, יש גם לדאוג לבניה נכונה של קוד האתר, התאמה של התמונות למכשירים שונים, אופטימיזציה למהירות טעינת הדפים באתר וכדומה. אם אתם זוכרים, בתחילת עידן האינטרנט דפים היו נטענים בהדרגה. בהתחלה הייתם רואים את הרקע ומעט תוכן, ולאחר מכן הייתם רואים את התמונות נטענות זו אחר זו. כיום, בעלי אתרים יכולים לבחור כיצד הדף יטען, ולהשתמש בשלל טכניקות כדי לשפר את מהירות טעינת האתר והגלישה בו. אתר שהדפים עולים בו במהירות גבוהה מקבל ציון איכות גבוה יותר, ולכן הוא יופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש.

אז כיצד מיישמים זאת בפועל? כדי להעניק חוויה מיטבית הן לגולשים והן לסורקים הדיגיטליים של גוגל, יש לבצע תהליך המכונה "טיוב טכני" או "אופטימיזציה טכנית". בכל פרויקט של קידום אתרים לעסקים קטנים, מקדמי האתרים עובדים בתיאום ויחד עם מתכנתי האתר על מנת לשפר את הביצועים הטכניים של האתר.

מדיה חברתית – במקום לגלול מטה מגייסים את הרשתות החברתיות לקידום שלכם

רבים מאיתנו משתמשים ברשתות החברתיות כדי להתעדכן, לשמור על קשר עם חברים, לקדם את העסק ולהיות בקשר עם לקוחות. חלק אפילו נהנים מגלילה אינסופית וקריאה של הפיד, הסטוריז וה- Reels שניתן למצוא ברשתות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק ואפליקציות חברתיות נוספות.

אך, כאשר מתמקדים בתחום של קידום אתרים לעסקים קטנים חשוב לזכור כי הרשתות החברתיות הן חלק מסט הכלים של כל מקדם מקצועי.

ניתן באמצעות הרשתות החברתיות לגייס לקוחות חדשים, להגביר את הנאמנות של לקוחות קיימים, למתג את החברה באופן מקצועי יותר, לדייק את קהל היעד כדי לכוון אליו בכל פוסט ואף לקבל מידע בזמן אמת על הטרנדים שמעניינים את קהל היעד שלכם.

איך מיישמים זאת בפועל? קידום ברשתות החברתיות הוא תחום התמחות של ממש, ולא כל מקדם אתרים יודע לבצע אותו באופן יעיל, מדויק וממוקד. ניתן להשתמש בכלים אוטומטיים המאפשרים לשתף ברשתות החברתיות מאמרים חדשים באתר, וליצור התעניינות מוגברת במוצרים ושירותים המותאמים אישית לכל גולש.

אפשר גם להשתמש בהתאמה לקהלים כדי לפרסם מודעות איכותיות לקהל היעד ומשם להפנות לדפים רלוונטיים בתוך האתר. למשל, אדם שמתעניין בלימודים גבוהים יכול להיות לקוח אידיאלי עבור מכללות ואוניברסיטאות המציעות תארים. לכן, שימוש נכון בחיפושים קודמים של קהלים יכולים לצבוע אותם כלקוחות פוטנציאלים ולהציג בפניהם פוסטים ממונים המפנים לאתר שלכם בתחום החיפוש שלהם. חיפושים כמו "תואר בפסיכולוגיה", "תואר במדעי המחשב" וביטויים דומים, יכולים להוביל אותם לעמוד העסקי של האוניברסיטה הכולל פוסטים רלוונטיים ומשם לדף איסוף פרטים (או דף נחיתה) כחלק מהאתר.

כמובן, ששימוש ברשתות חברתיות בפרויקט קידום אתרים לעסקים קטנים מעניק עוד מגוון רחב של יתרונות לבעלי אתרים אלה. למשל, הם יכולים לדייק את קהל היעד שלהם באמצעות שיחות ישירות עם מתעניינים פוטנציאליים. כיום, חברות המתמחות בקידום אתרים באמצעות רשתות חברתיות מעודדות את בעלי העסקים הקטנים להיות פעילים באופן שוטף בעמוד. הם יכולים לענות על שאלות ולהפנות את העוקבים שלהם לעמוד הרלוונטי לשאלה שנשאלה בזמן אמת. כך, מי שקורא את העמוד יכול לקבל תשובות מפורטות ומותאמות אישית.

עוד דרך לשלב בין קידום האתר לבין הקידום ברשתות החברתיות הוא באמצעות תכני וידאו. ניתן להשתמש בתכנים השמורים ביו-טיוב וניתנים לצפייה באתר עצמו. לאחר מכן, להעלות אותם כתשובה העונה על תהיה של גולש בעמוד. חלק מבעלי העסקים משתמשים כיום גם במדריכים מפורטים, ממש כמו אלה שאתם קוראים כעת, ומשלבים בהם קטעי וידאו. הקישור למדריכים אלה מופיע בפייסבוק, וקטע הוידאו משמש כדי לעורר את העניין של הקורא, ולמשוך אותו להיכנס לקישור לקרוא את המאמר המלא.

נוסף על כך, מקדמים רבים משתמשים בקבוצות בפייסבוק ובווטצאפ בפרויקטים של קידום אתרים לעסקים קטנים כדי להכניס גולשים רבים לאתר. ככל שכמות הגולשים הקוראים תכנים גבוהה יותר, כך האתר עולה מעלה בתוצאות החיפוש. אלה רק מקצת מהדרכים שבהן ניתן לשלב בין קידום אתרים לקידום ברשתות אלה.

ניתוח ומדידה: כיצד מודדים את הצלחת הקידום כדי לדייק אותו בזמן אמת?

כדי למדוד את הצלחת הקידום האורגני רבים חושבים שהם יכולים פשוט לכתוב את שם החברה ולבחון האם היא עולה בדף הראשון. כמובן, שזו לא הדרך הנכונה למדוד האם האתר אכן הגיע לראש עמוד התוצאות. שכן, כל גולש שיקיש במנוע החיפוש "מאפיית אהרוני" יגיע מייד לאותו העסק. אך, אם הוא יקיש "מאפייה ברמת אביב" הוא עשוי לגלות ש"מאפיית אהרוני" מופיעה בכלל בסוף העמוד השני.

אז כיצד בודקים כאשר מתחילים קידום אתרים לעסקים קטנים ללא ידע? מי שלא משתמש בתוכנות חכמות יכול לבחון את ביטוי המפתח שהוא מעוניין לקדם באופן ידני. למשל, להיכנס לדפדפן כלא מזוהה (במצב אנונימי), לכתוב "מאפייה" וכן את האזור שבו היא נמצאת. לאחר מכן, לבחון באיזה מקום האתר נמצא בתוצאת החיפוש.
חשוב לזכור כי כל ביטוי מפתח יציג תוצאה שונה מעט. למשל "מאפיה איכותית בשרון" עשויה להוביל לתוצאות שונות מ"מאפייה בשרון".

הדרך הנכונה ביותר לבחון את ההצלחה של הקידום האורגני היא באמצעות שימוש בתוכנות ואפליקציות ייעודיות למקדמי אתרים. לא נרחיב על האפשרויות השונות, אך תוכלו לקרוא על הנושא לעומק במאמרים נוספים.
נזכיר בקצרה כי ישנם כלים טכנולוגיים הדורשים תשלום חודשי ואחרים שמוענקים בחינם. לדוגמה הטמעה של קוד גוגל אנליטיקס באתר תאפשר לקבל מידע חיוני לניטור כמות הגולשים באתר בזמן נתון, המקורות מהם הגיעו לאתר, כמות העמודים בה צפו, הזמן בו נשארו בכל עמוד ועוד. כלים מתקדמים אלה יכולים להעניק גם תמונה מקיפה של קמפיינים ממומנים, בזמן שהם רצים באוויר.

בכל מקרה, יש לזכור כי האלגוריתם של גוגל מתעדכן מעת לעת, ולכן החשיבות של כל אחד מהפרמטרים בתוכנה עשוי להשתנות. למשל, אם פעם היה מותר להשתמש בצפיפות רבה של מילות מפתח, כיום אותם מאמרים נחשבים לספאם ולכן עמודים שהיו מצליחים מאוד בעבר, יורדים לתחתית עמודי תוצאות החיפוש. למידה של תוצאות הקמפיינים והסקת מסקנות שוטפת, מאפשרת למקסם את הצלחת הקמפיין באמצעות אופטימיזציה שוטפת.

טיפול שוטף בקידום האתר

רבים חושבים שכאשר הם מבצעים קידום אתרים לעסקים קטנים באופן חד־פעמי, האתר תמיד יישאר בעמוד הראשון בגוגל. מדובר בטעות של ממש. פרויקטים של קידום אתרים אינם מתבצעים באופן של "זבנג וגמרנו". לא מבצעים פרויקט קידום חד פעמי ולאחר מכן נחים על זרי הדפנה. יש לבצע באופן שוטף קידום לאתר. כיצד עושים זאת? ניתן לכם כמה טיפים, אבל כמובן יש ללמוד את התחום לעומק כדי להתמקצע בו.

הטיפ הראשון הוא שמירה של עדכניות התוכן. כפי שהזכרנו לעיל הרלוונטיות של התוכן לגולשים, והעובדה שהתוכן מתעדכן בהתאם לשינוים ולחידושים בנישה בה עובד האתר תקבע במידה רבה את דירוגו. בנוסף חשוב לייצר קישורים איכותיים למאמרים החדשים כדי שיסייעו בקידומם. קיימים גם כלים טכנולוגיים שמאפשר לעדכן את גוגל באופן מיידי שהוספתם דף חדש לאתר כדי שהוא יאונדקס במנוע החיפוש.
טיפ חשוב נוסף הוא שיפור שוטף של חוויית המשתמש באתר.

שאלות נפוצות בתחום של קידום אתרים לעסקים קטנים

לאורך השנים נתקלנו בלא מעט שאלות של לקוחות שניסו לקדם בעצמם, או השתמשו בשירות של מקדמי אתרים מתחילים. אספנו כמה מהתשובות לשאלות הללו עבורכם. חלק מהשאלות הללו כוללות מושגים חדשים אותם נסביר בקצרה.

האם הפניה למקורות חיצוניים במאמר פוגעת או עוזרת לקידומו?

קיימות שתי אסכולות בקידום אתרים באשר לקישורים היוצאים מהאתר לאתרים אחרים. האחת, אינה תומכת כלל בקישורים החוצה, אלא רק פנימה. מאתרים חזקים אחרים לתוך האתר שלכם. עם זאת, מקדמים רבים מעדיפים דווקא להוציא קישורים, אך ורק לאתרים חזקים מאוד או אתרי ממשלה. כאלה שמסתיימים בסיומת Gov. הפניה לאתרים חלשים יותר עשויה דווקא לפגוע מעט באתר.

מה זו סכמה ומדוע חשוב להשתמש בה?

לפני מספר שנים מנוע החיפוש של גוגל החל להוסיף בחלק מהדפים המופיעים כתשובה לשאלות גולשים חלק חדש בעמוד העונה על השאלה. התשובה הופיעה בפני הגולשים במבנה סדור, עם קישור לאתר שסיפק מידע זה.
עם השנים, הופץ מעין לקסיקון המאפשר לתוכנה של גוגל המאנדקסת את המידע באתר לשאוב ממנו פיסות מידע באופן יעיל יותר. כיצד? בעלי האתר הבהירו למנוע החיפוש מה סוג התוכן המופיע בכל עמוד. למשל, אם בעמוד צור קשר מופיעות שעות הפתיחה של העסק, ניתן ליצור קוד מיוחד המבהיר כי התוכן הרשום מתייחס לשעות פתיחה. גולשים שיחפשו את העסק יראו מייד שעות פתיחה אלה, והן גם יועתקו למקומות אחרים ברשת המקשרים לעסקים.

בגוגל כל כך אוהבים להעניק לגולשים תוצאות מלאות, הכוללות מידע נוסף, ולכן אתרים שמשתמשים בסכמות (או בביטויים מהלקסיקון הזה) זוכים להופיע פעמים רבות בראש עמוד התוצאות עם המידע הנוסף הרלוונטי לגולש, גם אם דירוג הדף (PR) של האתרים האחרים גבוה יותר.
ראו דוגמה לסכמת מתכונים שהיא מאוד נפוצה – תוכלו לראות תמונה מצורפת לתוצאת החיפוש, דירוג המתכון, זמן הכנה וכו':

תגיות מטא – מה הן?

עוד מושג שחשוב מאוד להכיר בעולם קידום האתרים הוא תגיות מטא. תגיות אלה אינן מופיעות באופן גלוי באתר (אלא אם מקישים על כפתור ימני בעכבר, ובוחנים את קוד ה-HTML שלו). גם פה מדובר במערכת הדומה לסכמות, שנועדה לספק מידע למנוע החיפוש על התפקיד של כל תוכן באתר, לרבות תוכן נסתר. למשל, בין תגיות המטא ניתן למצוא טקסט חלופי לתמונה, אם התמונה לא הצליחה להטען. כך, הגולש ומנוע החיפוש יודעים היטב אילו אלמנטים יש בתמונה הזו. חלק ממקדמי האתרים משתמשים בתיאור התמונה עצמו כדי לקדם ביטוי חיפוש שונים.

בנוסף, ישנן תגיות מטא שנועדו לארגן את הדרך בה תקציר האתר יופיע במנוע החיפוש ואת הכותרת שתופיע. במידה ולא מוסיפים תגיות מטא, גוגל בוחר לבד איזה תוכן להראות באתר. אך, אם משתמשים בתגים של Description (תיאור בלעז), סביר להניח שגוגל יבחר להעניק חשיבות גבוהה יותר לתיאור שספק מקדם האתר לאותו דף.

תגיות המטא מופיעות בכל אחד מדפי האתר ולא רק בדף הבית. בתוכנות המיועדות לעדכון תוכן (כמו וורדפרס) ניתן לעדכן באופן קל ופשוט את התגיות הללו, בלי לגעת בפועל בקוד ה-HTML או ה-PHP של האתר, וללא צורך בידע בתכנות.

הנה למשל תגיות המטא של חברתנו בתוצאות החיפוש בגוגל – הכותרת הכחולה הינה תגית META TITLE והתיאור מתחת בלבן הינו META DESCRIPTION:

כיצד גוגל מתייחס לעוצמת המותג בעולם קידום האתרים?

חשבו לרגע על האתר של נייקי או אתר של חברה כמו רדבול. כיצד חברת גוגל יודעת לזהות שמדובר באתר של מותג גדול? הדרך הראשונה היא כמובן לפי כמות הגולשים האמיתיים הנכנסים לאתר. אך, ישנן גם דרכים רבות אחרות ליצור מותג עוצמתי. למשל, כמות הקישורים החיצוניים המפנים לאתר, כמות הפעמים שמחפשים את שם המותג בגוגל, אחוז ההקלקה על אתר המותג בתוצאות החיפוש ועוד פרמטרים.

ממש כמו בעולם האמיתי, מותג שנבנה בקפידה שווה סכום רב יותר. חשבו על המסעדה שאתם אוהבים ועל המוניטין שבנתה. במיוחד אם היא נמצאת ברחוב הראשי בעיר. כעת, אם נעביר זאת לעולם הדיגיטלי של קידום האתרים, לאחר שבונים מותג חזק שמגיע לתוצאות הראשונות בגוגל, כמות הגולשים שאפשר להגיע אליהם עולה משמעותית וכך גם רווחי האתר.

האם תנועה אורגנית תורמת לקידום האתר?

בהחלט תנועה אורגנית מסייעת לקידום האתר. אך יותר מכל חשובה לא רק הכניסה לאתר, אלא דווקא היציאה ממנו. אם גולש ביקר בעמוד כלשהו בדף ומיד יצא ממנו, גוגל "מבין" שהתוצאה הזו לא מתאימה לביטוי החיפוש. במיוחד, אם הגולש עבר לאתר מתחרה. לכן, ככל שתהיה לכם יותר תנועה איכותית באתר, של לקוחות ומתעניינים בתחום שלכם, שנשארים בדף, גוללים וקוראים, כך האתר יתקדם בתוצאות החיפוש ביתר קלות.

מדוע חשוב להשתמש בתמונות באתר?

לתמונות באתר יש מספר תפקידים חשובים. התפקיד הראשון הוא הבסיסי ביותר – האסתטיקה של האתר. אתרים שכוללים רק תוכן אינם "מושכים" מבחינה גרפית. בנוסף, שימוש בתגיות המטא שהזכרנו לעיל מאפשר לקדם ביטויים שונים בתוך האתר. הוספה של תמונות שאינן רלוונטיות לנושא האתר שלכם עשויה דווקא לפגוע בקידום הדף, ולכן הוסיפו את התמונות בחוכמה ושלבו בהן תיאור המתאים לתפקיד התמונה והקשרה.

למדו מהמתחרים שלכם

נסכם את המדריך הזה בהמלצה חשובה שמחזירה אותנו לתחילת המאמר. זוכרים את המתחרה שכל כך הרגיז אתכם. זה שיש לו עסק באותו תחום שלכם, אבל נמצא מעליכם במנוע החיפוש? מסתבר שאולי הוא יכול להפוך דווקא לידיד. זאת משום שאתם יכולים לגלות באמצעות בחינה מדוקדקת של הקמפיינים שלו ושל יצירת התנועה האורגנית לאתר שלו, אילו ביטוי מפתח מצליחים יותר ואילו ביטויים מצליחים פחות. כדאי להעזר בחברה מקצועית בתחום קידום האתרים שתוכל לנתח את המידע עבורכם, ולהשתמש בו כדי לקדם את האתר שלכם לראש עמוד התוצאות.

כיצד גוגל מתייחס לעוצמת המותג בעולם קידום האתרים?

חשבו לרגע על האתר של נייקי או אתר של חברה כמו רדבול. כיצד חברת גוגל יודעת לזהות שמדובר באתר של מותג גדול? הדרך הראשונה היא כמובן לפי כמות הגולשים האמיתיים הנכנסים לאתר. אך, ישנן גם דרכים רבות אחרות ליצור מותג עוצמתי. למשל, כמות הקישורים החיצוניים המפנים לאתר, כמות הפעמים שמחפשים את שם המותג בגוגל, אחוז ההקלקה על אתר המותג בתוצאות החיפוש ועוד פרמטרים.

ממש כמו בעולם האמיתי, מותג שנבנה בקפידה שווה סכום רב יותר. חשבו על המסעדה שאתם אוהבים ועל המוניטין שבנתה. במיוחד אם היא נמצאת ברחוב הראשי בעיר. כעת, אם נעביר זאת לעולם הדיגיטלי של קידום האתרים, לאחר שבונים מותג חזק שמגיע לתוצאות הראשונות בגוגל, כמות הגולשים שאפשר להגיע אליהם עולה משמעותית וכך גם רווחי האתר.

האם תנועה אורגנית תורמת לקידום האתר?

בהחלט תנועה אורגנית מסייעת לקידום האתר. אך יותר מכל חשובה לא רק הכניסה לאתר, אלא דווקא היציאה ממנו. אם גולש ביקר בעמוד כלשהו בדף ומיד יצא ממנו, גוגל "מבין" שהתוצאה הזו לא מתאימה לביטוי החיפוש. במיוחד, אם הגולש עבר לאתר מתחרה. לכן, ככל שתהיה לכם יותר תנועה איכותית באתר, של לקוחות ומתעניינים בתחום שלכם, שנשארים בדף, גוללים וקוראים, כך האתר יתקדם בתוצאות החיפוש ביתר קלות.

מדוע חשוב להשתמש בתמונות באתר

לתמונות באתר יש מספר תפקידים חשובים. התפקיד הראשון הוא הבסיסי ביותר – האסתטיקה של האתר. אתרים שכוללים רק תוכן אינם "מושכים" מבחינה גרפית. בנוסף, שימוש בתגיות המטא שהזכרנו לעיל מאפשר לקדם ביטויים שונים בתוך האתר. הוספה של תמונות שאינן רלוונטיות לנושא האתר שלכם עשויה דווקא לפגוע בקידום הדף, ולכן הוסיפו את התמונות בחוכמה ושלבו בהן תיאור המתאים לתפקיד התמונה והקשרה.

למדו מהמתחרים שלכם

נסכם את המדריך הזה בהמלצה חשובה שמחזירה אותנו לתחילת המאמר. זוכרים את המתחרה שכל כך הרגיז אתכם. זה שיש לו עסק באותו תחום שלכם, אבל נמצא מעליכם במנוע החיפוש? מסתבר שאולי הוא יכול להפוך דווקא לידיד. זאת משום שאתם יכולים לגלות באמצעות בחינה מדוקדקת של הקמפיינים שלו ושל יצירת התנועה האורגנית לאתר שלו, אילו ביטוי מפתח מצליחים יותר ואילו ביטויים מצליחים פחות. כדאי להעזר בחברה מקצועית בתחום קידום האתרים שתוכל לנתח את המידע עבורכם, ולהשתמש בו כדי לקדם את האתר שלכם לראש עמוד התוצאות.

רוצים לקדם את האתר שלכם בעזרת חברה וותיקה ומובילה? מוזמנים אלינו לקפה 😊

צרו קשר בטלפון 1-700-70-90-71 או השאירו לנו פרטים פה ונחזור אליכם בהקדם >